Namigovanja, da Beyonce na predsedniški prisegi ni pela v živo, razburjajo ameriško javnost. Foto: EPA
Namigovanja, da Beyonce na predsedniški prisegi ni pela v živo, razburjajo ameriško javnost. Foto: EPA
Beyonce in njen mož Jay-Z (levo) sta znana kot goreča podpornika Baracka Obame. Foto: EPA

Priljubljena 31-letna pevka je pred 800.000-glavo množico v Washingtonu doživeto zapela himno Star-Spangled Banner. Pa jo je res zapela takrat ali že prej?

Po besedah predstavnice Orkestra mornariške pehote žive glasbene spremljave ni bilo, Beyonce pa je pela na podlago. Kristin Dubois je za ABC povedala: "Vsi vemo, da Beyonce zna peti. Vsi vemo, da godba mornarice zna igrati. Ne vemo pa, zakaj se je v zadnjem trenutku odločila nastopati na prej posneto podlago."

STAVKA JAVNEGA SEKTORJA

Stavkovne zahteve:

1. Ohranitev delovnih mest v javnem sektorju

2. Pogajanja o masi plač ter o pogojih dela v javnem sektorju za leti 2013 in 2014

3. Utrditev socialne države in ohranitev kakovosti javnih storitev

4. Spoštovanje veljavnih dogovorov in stavkovnih sporazumov

Zaposleni in sodelavci RTV Slovenija se pridružujejo stavki

Začela se je splošna stavka javnega sektorja

Dodala je, da je godba v živo spremljala druge nastopajoče, med njimi Kelly Clarkson - ona je potrjeno pela v živo -, so jim pa menda posebej naročili, naj med nastopom Beyonce ne igrajo.

A zdaj prihajajo nove informacije z olajševalnimi okoliščinami za Beyonce, saj naj pevka ne bi imela priložnosti za vajo pred nastopom, zato so prireditelji najverjetneje prišli do odločitve, da na tako pomembnem dogodku ne bi bilo pametno nastopiti v živo z godbo brez predhodnih vaj, so sporočili tiskovni predstavniki Pentagona.

Nastopanje na posneto podlago naj bi bila ustaljena praksa na prireditvi ob predsedniški prisegi, če bi prišlo do nepredvidenih okoliščin, na primer zelo nizkih temperatur ali okvare opreme, so še dodali in pripomnili, da pravzaprav ni mogoče potrditi, ali je 16-kratna grammyjevka pela v živo ali ne. To bi lahko razkrila le ona sama.

Iz posnetka Beyoncejinega nastopa ni mogoče sklepati, ali je pela v živo ali ne, zvezdnica pa zadeve (še) ne želi komentirati.

Številni mediji so se ameriški ljubljenki postavili v bran in zapisali, da je bil tudi nastop Whitney Houston iz leta 1991 na Super Bowlu, ki še danes velja za eno najboljših "živih" izvedb ameriške himne na velikem dogodku, posnet vnaprej.

Izvedbi lahko primerjate z ogledom spodnjih videoposnetkov, dodajamo še nekaj fotografskih utrinkov z Beyoncejinega nastopa na prisegi.