Po zaslugi Lene bo evrovizijsko tekmovanje maja v Nemčiji. Foto: Reuters
Po zaslugi Lene bo evrovizijsko tekmovanje maja v Nemčiji. Foto: Reuters
Anna Rossinelli
Anna Rossinelli bo maja v Düsseldorfu zastopala Švico. Foto: You Tube

Predstavnik Severnonemškega radia (NDR) je povedal, da so vstopnice (na voljo jih je bilo 32.000) za finalni evrovizijski večer, ki bo 14. maja 2011, uporabniki spleta dobesedno razgrabili.

Ker dvorana sprejme 35.000 obiskovalcev, imajo tisti, ki so ostali praznih rok, še nekaj možnosti - lahko se namreč vpišejo na čakalno listo na www.dticket.de, saj bo preostale vstopnice NDR podaril, takoj ko bodo znane tehnične podrobnosti prireditve in ko bo znano tudi dokončno število mest v dvorani Esprit-Arena.

Strežniki so se "sesuli"
Že ob začetku prodaje ob 12. uri in 12 minut so se nekateri strežniki zaradi prevelikega obiska "sesuli" in številni nesrečni evrovizijski navdušenci so lahko na zaslonu gledali le sporočilo o napaki. Dobrih pet ur pozneje so bile vse vstopnice prodane. Na spletni strani www.dticket.de bodo v sredo ob 12. uri začeli prodajati tudi vstopnice za generalko, ki bo 13. maja 2011.

Švicarji so izbrali balado v izvedbi Anne Rossinelli
Številne sodelujoče države so že začele izbirati svoje predstavnike na tem največjem glasbenem tekmovanju - prva, ki se lahko pohvali s svojo predstavnico, je Švica. V nedeljo zvečer so namreč gledalci s telefonskim glasovanjem izmed 12 skladb, ki so se uvrstile v finale, izbrali balado In Love For A While, ki jo je zapela 23-letna Anna Rossinelli iz Basla.

Pevka, ki se preživlja kot natakarica in poulična glasbenica, je končala baselsko šolo džeza in se lahko pohvali z izjemno močnim glasom, poroča spletni portal Swiss Info, ki dodaja še, da tako po obnašanju kot po videzu precej spominja na letošnjo zmagovalko Leno Landrut-Meyer iz Nemčije.

Spodaj si lahko pogledate videoposnetek nastopa Rossinellijeve, ki ji je prinesel največ glasov gledalk in gledalcev ter zmago na nacionalnem izboru.