Foto: Organizator
Foto: Organizator

Lačni Franz je še vedno angažiran, glasen, udaren, žanrsko samosvoj. Pesmi iz železnega repertoarja so z leti samo pridobile aktualnost, k temu pa pripomorejo tudi novejše, nekatere prepesnjene, druge pa čisto sveže.

Skupina Lačni Franz se je zbrala leta 1979 in med neprekinjenim nastopanjem po vseh republikah nekdanje Jugoslavije do leta 1994 posnela devet albumov in pozneje objavila še štiri kompilacije. Leta 2015 je znova začela nastopati in posnela še pet albumov.

Njihovo izključno avtorsko glasbo je glasbena kritika najprej poimenovala "kabaretni rock", danes pa jih opisuje z mednarodno označbo "hard indie".

V zimzelenih besedilih lirika Zorana Predina provocira kot ironični sarkazem, saj nagajivo in nesramno prepleta erotiko s politiko in družbene tabuje s črnim humorjem. Večina besedil je skoraj vedno večpomenska, kar jim daje prepoznavnost in alibi.

Nagradna igra

V nagradni igri podeljujemo dvakrat po dve vstopnici za koncert. Za sodelovanje odgovorite na vprašanje:
Kateri od navedenih NI album zasedbe Lačnih Franz:
a) Ne mi dihat za ovratnik
b) Ilegalni pubertetniki
c) Videosex 84

Odgovor pošljite na naslov mmc-nagrade@rtvslo.si. Ne pozabite pripisati svojih kontaktnih podatkov. Nagradna igra se konča 14. novembra ob 12. uri. Splošna pravila sodelovanja lahko preberete tukaj, izžrebanci bodo obveščeni po e-pošti.