Joe Diffie je zaslovel v 90. letih prejšnjega stoletja. Foto: AP
Joe Diffie je zaslovel v 90. letih prejšnjega stoletja. Foto: AP

O Diffiejevi smrti so njegovi predstavniki javnost obvestili v nedeljo na njegovi strani na Facebooku, kjer so zapisali tudi, da je glasbenik umrl v nedeljo za posledicami zapletov zaradi okužbe s koronavirusom.

Diffie je sicer pred dvema dnevoma na družbenih omrežjih sporočil, da je test potrdil, da je okužen s koronavirusom in da potrebuje zdravniško pomoč. "Skupaj z družino vas prosim za zasebnost v tem času," je zapisal Diffie. Ob tem je javnost in svoje oboževalce spomnil, naj bodo v času pandemije pozorni in previdni.

61-letni Diffie, ki se je rodil v glasbeni družini v mestu Tulsa v ameriški zvezni deželi Oklahoma, je v 90. letih prejšnjega stoletja z več uspešnicami osvojil vrhove glasbenih lestvic. Med njegovimi znanimi skladbami so Pickup Man, Prop Me Up Beside the Jukebox (If I Die) in John Deere Green. Prvi album z naslovom A Thousand Winding Roads je izdal leta 1990, na njem je bila tudi uspešnica Home.

Legenda folkglasbe John Prine v kritičnem stanju

Z novim koronavirusom pa je okužen
še en ameriški pevec in dobitnik grammyja, legenda folkglasbe, John Prine, ki se zaradi okužbe zdravi v bolnišnici in je v kritičnem stanju. "John je bil po nenadnem pojavu simptomov bolezni covid-19 v četrtek hospitaliziran," je pevčeva družina v nedeljo sporočila na Twitterju. 73-letni Prine je januarja prejel grammyja za življenjsko delo. V preteklosti je prestal operacijo zaradi raka na grlu in pljučih, julija lani pa je po nasvetu zdravnikov zaradi tveganja za možgansko kap prestavil datume prihajajoče turneje.

Kot še piše AFP, je glasbenikova žena Fiona 20. marca na Instagramu objavila, da je okužena s koronavirusom. V videu, ki ga je objavila, je še razkrila, da so sicer testirali tudi njenega moža, da pa je bil njegov test "nedoločen".