Zasedba bi album morala izdati 15. maja. Foto: Reuters
Zasedba bi album morala izdati 15. maja. Foto: Reuters

Dejal je, da je trenutna situacija sprožila precej težav, hkrati pa spodbudila tudi kar nekaj navdiha. Tako je nastala nova skladba z naslovom Do What You Can, ki jo je na družbenih omrežjih napisal s pomočjo oboževalcev.

Celoten projekt izdaje prihajajočega albuma z naslovom Bon Jovi: 2020, ki bi ga prvotno morali izdati 15. maja, pa je po njegovih besedah zaradi razmer do preklica odložen.

Novega datuma za izid albuma glasbenik še ni napovedal, bo pa najverjetneje moral prilagoditi tudi koncertne načrte za preostanek leta.

"Trenutna situacija me je prisilila v to, da življenje teče počasneje," je razložil glasbenik. "Vedno tečemo od ene stvari k drugi. Za prihodnji mesec sem imel napovedan izid albuma in razprodano turnejo, potem pa se je v sekundi vse razblinilo. Ampak situacija ni čisto v celoti slaba, ker imam zdaj več časa, da se znova povežem s samim seboj."

Za zdaj še ni jasno, ali bodo turnejo, ki bi se morala začeti junija, zgolj prestavili ali v celoti odpovedali.

Pripravlja svoj dobrodelni dogodek

Napovedal je, da bo novo skladbo v živo prvič v celoti zaigral na svojem dobrodelnem dogodku, ki bo 22. aprila, na njem pa bodo sodelovali tudi Bruce Springsteen, Halsey, Charlie Puth, Chris Rock in drugi. Dogodek bo med drugim prenašal Apple Music.

"Napisal sem novo skladbo o trenutnem položaju in jo bom v sklopu dobrodelnega dogodka tudi prvič v živo zaigral v celoti. Seveda pa bom v živo predstavil tudi pesem Livin' on a Prayer, ker je to za ogromno ljudi izjemno pomembna pesem in nas vse spominja na boljše čase," je razložil.

Pozitivni na novi koronavirus so bili tudi nekateri glasbenikovi bližnji – član zasedbe David Bryan, zbolel pa je tudi Bon Jovijev sin.