Najnovejšo pesem z naslovom Higher Power, ki jo je napisal švedski besedilopisec in glasbeni producent Max Martin, so premierno predstavili astronavtom na Mednarodni vesoljski postaji (ISS). "Ker ne moremo igrati ljudem na Zemlji, smo želeli igrati vam," je sporočil astronavtom frontman skupine Chris Martin.

V Los Angelesu se je zabavala množica več tisoč cepljenih ljudi; Coldplay za ISS

V zahvalo so člani skupine dobili ekskluziven pogled. "Kaj vidite skozi okno," je vprašal Martin, francoski astronavt Thomas Pesquet pa je najprej razkazal vesoljsko plovilo, nato pa je pokazal na Zemljo.

Pesquet je v pogovoru razkril tudi, kdaj jim glasba najbolj ustreza. "Zvečer, ko kolegi spijo, si po slušalkah predvajam glasbo in lebdim. Prepustim se in odbijam po prostoru. Super je, popolnoma svoboden si."

Skupina Coldplay bo odprla britanske glasbene nagrade brit prihodnji teden prav s pesmijo Higher Power, ki jo bodo izvedli na odru, postavljenem na reki Temzi, blizu prizorišča glasbenih nagrad, londonski areni O2.

Nastopili bodo tudi na Glastonburyjevem spletnem koncertu 22. maja, ki bo delno nadomestil festival, ki so ga tudi letos morali odpovedati zaradi pandemije covida-19.