Portoroška riva bo znova ostala brez takih prizorov. Foto: BoBo/Borut Živulović
Portoroška riva bo znova ostala brez takih prizorov. Foto: BoBo/Borut Živulović

H.O.G. Rally bi moral pri nas potekati že junija 2020, a je bil zaradi pandemije covida prestavljen in od takrat so se organizatorji iz Velike Britanije trudili, da bi dogodek uspešno – in predvsem varno – izpeljali med 10. in 13. junijem letos.

Organizatorji evropskega srečanja lastnikov motociklov legendarne znamke Harley Davidson so skupaj s Turističnim združenjem Portorož (TZP), koordinatorjem dogodka na destinaciji, do zadnjega upali, da bi prireditev letos lahko izvedli, a so se morali na koncu strinjati, da so razmere še vedno preveč nepredvidljive.

A čeprav je epidemiološka slika v obalno-kraški regiji sicer zelo spodbudna, so potovanja še vedno zelo omejena in nepredvidljiva. Na prireditvi so si namreč obetali okoli 40.000 obiskovalcev iz več kot 60 držav, potovanje do Portoroža pa bi v trenutni situaciji, ko se ukrepi spreminjajo skorajda iz dneva v dan, za udeležence in obiskovalce predstavljalo prevelik izziv. Hkrati pa so želeli zaščititi tudi lokalno prebivalstvo, saj gre za dogodek velikih razsežnosti, čeprav se dogaja na prostem, pojasnjujejo v TZP-ju.

Kot dodajajo, se želijo britanski organizatorji v Portorož vseeno vrniti, glede novih datumov pa se bodo v dogovoru z destinacijo odločili, ko bodo epidemične razmere ugodnejše.