Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Kuharski nasveti - Arhiv

Divja solata z zelišči

Recepti Divja solata z zelišči

17.03.2021

Sestavine: 1/2 kg zelišč (regratovi listi in popki, cvetovi trobentice, listi čemaža, koprive, kislice, marjetice, drobnjak ...), 2 paradižnika, 2 trdo kuhani jajci, malo soli, malo olivnega olja, malo balzamičnega kisa.

Lososov file v testu

Recepti Lososov file v testu

10.03.2021

Sestavine: 50 dag listnatega testa, 60 dag lososovega fileja v kosu, 1 žemlja, po 1 šopek peteršilja in kopra, 1 rumenjak, moka, sol, poper.

Kakiji s smetano in čokolado

Kuharski nasveti Kakiji s smetano in čokolado

07.01.2021

Sestavine: 5 zrelih kakijev, 3 dl smetane, sladkor v prahu, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, 10 dag čokolade za kuhanje, maslo.

Namaz iz ajdove kaše in pora

Kulinarika Namaz iz ajdove kaše in pora

04.05.2020

Potrebujemo: 100 g ajdove kaše, 1 žlico kisle smetane, 1 steblo pora, sol, kajenski poper ali čili.

Špinačna juha s skutnimi cmočki

Kulinarika Špinačna juha s skutnimi cmočki

27.04.2020

Sestavine: 30 dag mlade špinače, 2 šalotki, 1 strok česna, približno 10 dag masla, 9 dl zelenjavne jušne osnove, 1 dl kisle smetane, 2 jajci, 8 dag drobtin, 10 dag skute, 2 žlici peteršilja, sol.

Pečen losos z limonino in koromačevo omako

Kuharski nasveti Pečen losos z limonino in koromačevo omako

28.12.2019

Za pripravo lososa potrebujemo: 800 g krompirja, 4 fileje lososa, 1 čajna žlička olivnega olja, malo soli in popra.

Veganski tiramisu

Kuharski nasveti Veganski tiramisu

16.09.2019

Sestavine za biskvit: 2 lončka moke, 1 1/2 lončka sladkorja, 1 pecilni prašek, 1/2 kakava (po želji), 1 1/2 lončka vode, 1/3 lončka olja, 2 žlički kisa.

Rižev narastek s hruškami

Recepti Rižev narastek s hruškami

18.10.2019

Sestavine: 18 dag riža, 5 zrelih hrušk, mleko, limona, mleti cimet, strok vanilje, dl sladke smetane, 3 jajca, 3 žlice kisle smetane, 2 žlici zdroba, sladkor, sol, maslo.

Ribje ruladice s papriko

Recepti Ribje ruladice s papriko

12.11.2019

Sestavine: 1 file orade, 200 g albuminske skute, 1 žlička gorčice, sol, poper, 4 stroki česna, 1 čebula, 2 papriki, 250 g sladkega krompirja, 1/3 žličke česna, čebule v prahu, popra in karija ...

Mešana solata z jagodami

Recepti Mešana solata z jagodami

13.09.2019

Sestavine: 20 dag mešane solate (motovilec, kodrasta solata, rukola ...), zeleno jabolko, 15 dag jagod, olivno olje, jabolčni kis, nekaj lističev bazilike, sol, poper.

Testenine z avokadovo omako

Kuharski nasveti Testenine z avokadovo omako

15.08.2019

Sestavine: 35 dag kratkih testenin, 1 zrel avokado, 1,5 dl jogurta, 2 žlici nasekljanega pehtrana, 5 žlic nasekljanega peteršilja, 3 žlice nasekljanega drobnjaka, sol, poper.

Solata s špinačo proti utrujenosti

Kulinarika Solata s špinačo proti utrujenosti

03.07.2019

Sestavine: skodelica kuhane prosene kaše, 120 g svežih mladih špinačnih listov, 1 rdeča čebula, 1 rdeča paprika, pest razpolovljenih češnjevih paradižnikov, nekaj popečenih kukmakov (po želji), ...

Zelenjavni narastek s parmezanom

Kuharski nasveti Zelenjavni narastek s parmezanom

30.05.2019

Sestavine: 60 dag korenja, pora, koromača in zelja, 1 čebula, 1/2 litra zelenjavne jušne osnove, 4 dl bešamela, 1 polnozrnata žemlja, 10 dag sira, maslo, sol, poper. Zelenjavo očistimo in narežemo.

Rezanci s paradižnikom

Kulinarika Rezanci s paradižnikom

16.06.2021

Sestavine: 35 dag rezancev, 6 zrelih paradižnikov, 1 drobna čebula, nekaj vejic bazilike, olivno olje, 2 stroka česna, 10 dag rukole, 15 dag fete, sol.

Zloženka z ohrovtom

Kulinarika Zloženka z ohrovtom

21.05.2020

Sestavine: 50 dag krompirja, pol šopka peteršilja, 80 dag ohrovta, 1 čebula, 10 dag slanine, 2 dl mleka, 1 dl smetane, 1 jajce, 1 žlica masla, 10 dag naribanega parmezana, sol, poper.

Rolice z vaniljevo kremo

Kulinarika Rolice z vaniljevo kremo

06.05.2020

Sestavine za vaniljevo kremo: 1 l mleka, 120 g škrobne moke, 250 g sladkorja, 6 rumenjakov, 1 strok vanilje. Za testo: 1 zavitek listnatega testa.

Piščančji file s šetrajem

Kulinarika Piščančji file s šetrajem

26.04.2020

Sestavine: 300 g svežih bučk, 40 g cvetličnega medu, 1 limona, malo soli in popra, 1 dl olivnega olja, 300 g piščančjega fileja, malo šetraja, malo balzamičnega kisa, 100 g parmezana.

File zlatovščice, čemaževa krema, ješprenj in beluši

Kulinarika File zlatovščice, čemaževa krema, ješprenj in beluši

20.04.2020

Sestavine: 4 fileji zlatovščice, pest čemaža, 100 g ješprenja, 100 g belušev, sol, poper, 50 g masla. Ješprenj skuhamo. Na maslu prepražimo beluše in dodamo ješprenj.

Zelenjavna kremna juha s sirom

Kulinarika Zelenjavna kremna juha s sirom

15.04.2020

Sestavine: 30 dag korenja, 40 dag krompirja, 15 dag gomoljaste zelene, liter zelenjavne jušne osnove, 2 žlici kisle smetane, 15 dag gavde, poper, kari, sol.

Špinača v solati s pinjolami

Kulinarika Špinača v solati s pinjolami

09.04.2020

Sestavine: 250 g mlade špinače, 70 g parmezana v kosu, 30 g pinjol, neškropljena limona, 2 stroka česna, olivno olje, sol.

Stran 1 od 168
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov