Fleur de Miraval, prvič predstavljen lani, je roze šampanjec, ki je, čeprav je posestvo Miraval v Provansi, pridelan v Šampanji, gre pa za zvrst chardonnayja (75 odstotkov) in modrega pinota (25 odstotkov).

Nova polnitev, ustekleničena leta 2017, nosi ime ER2 (Exclusively Rosé 2) in se le za odtenek razlikuje od lanske ER1.

"Lani sem bil res prevzet nad uspehom naše prve izdaje, Fleur de Miraval ER1," je povedal Pitt za People. "Z ER2 smo mejo potisnili še dlje. Ustvarili smo nove skrajnosti kakovosti. Vsaka izdaja Fleur de Miravala je nenehno iskanje lepote, želja ustvariti prostor za vse možnosti."

Edinstven projekt dveh pokrajin

Z ER2 so pri Miravalu napolnili 22.000 steklenic, cena pa bo približno 340 dolarjev za steklenico.

Kot navajajo, je Fleur de Miraval edinstven, prelomen projekt, ki črpa iz 250 let izkušenj pridelave vina, hkrati pa združuje znanje iz dveh zelo različnih francoskih vinorodnih pokrajin.

Klet tudi dodobra izkorišča Pittovo lastno radovednost do vinarskega posla, pa tudi njegove veščine trženja izdelka.

Fleur de Miraval so razvijali pet let v strogi tajnosti, preden so javno naznanili partnerstvo z Bradom Pittom. Gre tudi za edino šampanjsko hišo, ki se je posvetila izključno roze šampanjcu.

Pitt in Jolie sta posestvo Chateau Miraval v Provansi kupila leta 2008 in se tam leta 2014 tudi poročila. Zvezdniški par se je razšel dve leti pozneje, ločitev pa je bila potrjena leta 2019.