Nazdravljanje vinskih kraljic. Foto: MMC RTV SLO
Nazdravljanje vinskih kraljic. Foto: MMC RTV SLO

V torek zvečer je združenje Women & Wine Slovenija že četrto leto zaporedoma predstavilo vina iz 25 različnih briških vinskih hiš.

Goste so pričakale Sestre svetega Martina, ki so za dobrodošlico postregle Frizz iz Vinske kleti Goriška brda. Skupaj se je dalo poskusiti kar 50 vin, za prigrizek - lososov karpačo na creme fraiche in palačinki - pa je skrbel francoski kuharski mojster Benjamin Launay iz butičnega hotela Vander ob vznožju grajskega griča.
Pogled v Istro
Letos so Brikam družbo poleg obveznih vinskih kraljic delale še hrvaške vinarke iz Istre, na prireditvi pa so se poklonili tudi ženskam, ki so v preteklih letih z delom v medijih in z ustvarjanjem pravih komunikacijskih priložnosti pripomogle k izobraževanju in dvigovanju vinske kulture ter seveda k promociji slovenskih vin in enogastronomije.

Del izkupička od prodanih vzorcev so organizatorke, ki so se izkazale za prav tako prijetne in poznavalske sogovornice kot njihovi medijsko bolj izpostavljeni moški, namenile v dobrodelne manene, in sicer Varstveno-delovnemu centru Nova Gorica.