Pekarna je slovensko-ameriška restavracija, koktajlbar in prostor za dogodke na naslovu 594 Amsterdam Avenue. Kot navajajo na spletni strani, so trenutno v fazi "mehkega" odpiranja in obratujejo od ponedeljka do petka od 16. do 21. ure ter v soboto in nedeljo od 10. do 21. ure.

Jedilnik Pekarne je pozorno sestavljen in "premišljeno združuje" interpretacije klasične slovenske kuhinje s sezonsko novoameriško kuhinjo, piše na spletni strani Pekarne. Glavni v kuhinji je mojster Kamal Hoyte, ki je doslej delal že v številnih newyorških restavracijah, kot sta Oceana in Daniel.

Na jedilniku tudi slovenska jabolčna pita

Chefinja za sladice je Alma Rekić, ki jo Slovenci poznajo po nastopih v oddaji MasterChef Slovenia.

Na jedilniku so med drugim juha matzo ball s tartufi, piščančji "šnicl burger" in cvetača s sezamovimi semeni, rozinami, čilijem in še čem. Na jedilniku je med drugim tudi slovenska jabolčna pita.

V času pandemije covida-19 se newyorške restavracije zapirajo, gostje slovenske pa si lahko pozneje spomladi in poleti obetajo tudi uživanje v hrani in koktajlih na vrtu. Pekarna ima dve nadstropji z glavno restavracijo, barom in tremi sobami za zasebne zabave ter vrt.

"V spreminjajočih se časih moramo stvari delati drugače. Sprememba ni ne slaba ne dobra, le prilagoditi se moramo in najti v našem okolju znova dobre čase. Pekarna uvaja nove prakse in spreminja način delovanja restavracije z enim samim ciljem, to je varen prostor za uživanje v hrani, pijači in vzdušju," sporoča lastnik O'Neill.