Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na stotine lastnikov in uslužbencev barov, restavracij in kavarn zdaj objavlja svoje gole fotografije, pri čemer so njihovi intimni predeli strateško prekriti s krožniki, skodelicami, ponvami, steklenicami, barskimi stolčki in držali za prtičke.

Od oblasti zahtevajo, da jim zdaj, ko Rusija počasi sprošča ukrepe za zajezitev virusa, omogočijo znova streči svojim gostom. "Goli smo, ker nam ni ostalo nič več," je povedal Arthur Galaychyuk, lastnik verige barov v Kazanu, ki se mu je pri golem protestu pridružilo vseh 20 zaposlenih.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Restavracije v Kazanu so lahko po več kot dveh mesecih zaprtja svoje poletne terase odprle v četrtek.

"Hočemo delati"

"Nočemo uprizoriti striptiza ali se šaliti, želimo si samo eno – delati," pa je na Facebooku zapisal Pavel, kuhar iz sibirskega mesta Novosibirsk, ob skupinski fotografiji s svojimi golimi kolegi. "Ne predstavljamo nič večje nevarnosti kot supermarketi, nakupovalna središča, frizerski saloni ali javni prevoz," je še dodal kuhar.

Novosibirske oblasti še niso sporočile, kdaj se lahko odprejo restavracije.

Ruski predsednik Vladimir Putin je konec marca odredil strogo karanteno, pri tem pa so se morali zapreti vsi posli, razen trgovin s hrano in lekarn. Posamezne regije so lahko do neke mere ukrepe razrahljale, odvisno od tamkajšnjega stanja.

Ukrepi se počasi sproščajo tudi v Moskvi, kjer so se že lahko odprli nakupovalni centri, knjigarne in kozmetični saloni. Kavarne in restavracije bodo lahko v teh dneh najprej odprle svoje terase, preden bodo od 23. junija lahko stregle tudi v notranjih prostorih.