Ob termalnem turizmu je sinonim za pokrajino ob Muri tudi dobra kulinarika. Marsikdo je s tradicijo, znanjem, pristnostjo, predvsem pa povezovanjem, stopil iz povprečja.

Tudi sedem ponudnikov, ki skupaj pišejo zgodbo za večjo prepoznavnost in obiskanost pokrajine.

"Zadnji dve oziroma tri leta je več obiskovalcev, ljudje ostanejo dalj časa, ugotavljajo, da je mogoče v Pomurju več doživeti, ni več enodnevnih izletov – in to je to, kar želimo. Da pridejo k nam na počitnice," je povedal Bojan Firbas z Domačije Firbas.

Povezani ponudniki goste usmerjajo tudi k drugim partnerjem, kar je, zlasti za manjše ponudnike, ključnega pomena.

"Gost, če pride v eno hišo, je fino, da mu ponudiš še nekaj drugega in ga pošlješ v hišo, kjer si ti že bil, za kakovost katere tudi jamčiš," pravi Tanja Pintarič iz Gostilne Rajh.

Janko Kodila iz Šunkarne Kodila pa: "Pogosto nas kličejo, bi prišli k vam, kje lahko spimo? In smo si rekli, zakaj ne bi šli korak naprej?"

Septembra ponovno Gourmet Over Mura

Tako so k sodelovanju povabili tudi ponudnike butičnih nastanitev. Vključilo se je jih je 19 iz celotne severovzhodne Slovenije.

Tudi naš sogovornik z Goričkega. "300, 400 metrov stran je prvi sosed, pri nas ni ulične razsvetljave, edino internet dela solidno. Drugače pa imamo 200 živali, bazen, ponujamo kolesarjenje, pohodništvo, gobarjenje," je povedal Štefan Martinec s Kmetije Mali raj.

Združeni ponudniki bodo svoje dobrote predstavili 4. in 5. septembra na tradicionalni kulinarični prireditvi Gourmet over Mura ter na festivalu prekmurske šunke in gibanice.

Prekmursko gurmanstvo še z butično namestitvijo