Primorski cheesecake s tremi vrstami kremnega sira, solnim cvetom, breskvami in malvazijo. Foto: Dobro jutro
Primorski cheesecake s tremi vrstami kremnega sira, solnim cvetom, breskvami in malvazijo. Foto: Dobro jutro

Sestavine za kremo iz 3 vrstov sirov: 150 g sira mascarpone, 150 g pasirane skute, 150 g mehkega sira (philadelphia), lupina bio limone, 100 g sladkorja v prahu, 500 g smetane.

Sestavine za karamelno omako s solnim cvetom: 300 g smetane, 150 g sladkorja, 5 g solnega cveta.

Sestavine za sorbet breskve in malvazije: 250 g mehkih breskev, 90 g sladkorja, 20 g vode, 50 g malvazije, 5 g stabilizatorja za sladolede (če imamo stroj za sladoled).

Več receptov iz tokratne oddaje Poletno jutro lahko najdete v spodnjem videu.

Okusi poletja – recepti iz Poletnega jutra