"Pozdravljeni. Moje ime je Rudolph in prejšnji teden sem spekel prekmursko gibanico, ker se mi zdi čudovita sladica, edinstvena v svetu," je v oddaji na kanalu 24Kitchen dejal znani kuhar.

Poudaril je, da čokoladno ali jagodno torto lahko jemo povsod po svetu, gibanica pa je unikatna za Slovenijo. "Krasno sestavo ima, zelo je sočna, vsebuje mak, ki ga številne države ne poznajo. Res je nekaj posebnega. Morate iti v Slovenijo in jo poskusiti."

Nizozemskemu kuharskemu in slaščičarskemu mojstru je slovensko kulinariko približala blogerka Urška Fartelj, ki poleg širjenja znanja o aktualni peki z drožmi svetuje tudi pri izpopolnitvi prekmurske gibanice.

"Čudovito. Kako drugače se boš počutil, če svetovno znani chef pripravi sladico po tvojem receptu, potem pa ti še pove, da je pregledal tvoj blog in tvoj videorecept ter celo opazil razliko v tvoji skrivni sestavini," je za oddajo Na lepše pojasnila avtorica bloga 220 stopinj poševno.

Van Veen je poudaril še, da so to zelo težki časi za kuharje in da upa, da bodo po tej krizi turisti znova odkrili Slovenijo "zaradi njene čudovite narave, hrane in prijaznosti ljudi".

"Slovencem bi rad povedal, da ste lahko zelo ponosni na svojo kulinarično dediščino. Okusi vaše države so edinstveni v svetu."

Več si lahko ogledate v spodnjem posnetku oddaje Na lepše (od 21:39 naprej).