Ana Roš je postala mednarodna šefinja leta. Foto: Reuters
Ana Roš je postala mednarodna šefinja leta. Foto: Reuters

Dolgoletna prizadevanja za kakovost in promocijo slovenskega turizma, vinarstva in gastronomije so prinesla nov uspeh. Med dobitniki priznanj in nagrad vplivne revije Food and Travel Italia, ki jih bodo podelili na nocojšnji slovesnosti v prestižnem počitniškem naselju San Barbato v Lavellu, blesti Slovenija. Nagrado "država leta" bo prevzel vodja predstavništva Slovenske turistične organizacije v Italiji Aljoša Ota, naziv pa tako priča o vrhunski kakovosti in odlični gastronomski ponudbi Slovenije.

Bralci in uredništvo revije Food and Travel Magazine, ki jo berejo po vsem svetu, bodo za odličnost v gastronomiji in vinarstvu posebej nagradili še tri slovenske mojstre. "Vrhunska slovenska šefinja Ana Roš je dobila priznanje International Chef of the Year torej mednarodni šef leta," je povedal Ota.

Poleg nagrade bralcev Ani Roš pa bo uredništvo revije nagradilo še dva slovenska vinarja: Leonarda Simčiča kot mladega vinarskega podjetnika leta, ter Marjana Simčiča za najboljše neitalijansko vino leta.

Food and Travel Magazine bere več kot 500.000 bralcev

Food and Travel Magazine Italia je ena najbolj vplivnih revij na področju gastronomije in turizma v Italiji, skupaj z izdajami v drugih jezikih pa doseže več kot pol milijona bralcev po svetu. Nagrade, ki jih podeljuje, imajo zato tudi veliko promocijsko vrednost za slovenski turizem na italijanskem trgu.