Uroš Štefelin z Michelinovo zvezdico – in zeleno deteljico za trajnostni pristop v restavraciji Vila Podvin. Foto: Nino Verdnik
Uroš Štefelin z Michelinovo zvezdico – in zeleno deteljico za trajnostni pristop v restavraciji Vila Podvin. Foto: Nino Verdnik

To pomeni, da Michelinove zvezdice najverjetneje ne bo obdržala, saj si jo morajo gostinci ob menjavi lokacije, imena ali koncepta običajno znova priboriti. Štefelin na odgovor glede tega še čaka.

Sorodna novica Gorenjska kulinarična renesansa: z njive na krožnik

Štefelin in njegova poslovna partnerica Marcela Klofutar sta zgodbo Vile Podvin ustvarjala od leta 2013. Pred kratkim pa sta propadajoči grad Podvin in njegova nekdanja konjušnica, v kateri je od leta 1968 urejena restavracija, dobila nove lastnike.

Čeprav sta se za nakup zanimala tudi Štefelin in Klofutar, je Zavarovalnica Triglav posestvo Podvin prodala drugim investitorjem.

Lastnik gradu je HGP Grad, ki že vrsto let opuščeni grad namerava spremeniti v butični hotel in ob njem urediti še od 60 do 70 apartmajev, za kar bo potrebna sprememba občinskih prostorskih aktov.

Radovljiška občina je tako spomladi na pobudo investitorja začela postopek priprave sprememb in dopolnitev prostorskega reda za območje gradu.

Vila Podvin si je pod taktirko Uroša Štefelina in Marcele Klofutar lani priborila prvo Michelinovo zvezdico, ki jo je tudi letos obdržala. Foto: Vila Podvin
Vila Podvin si je pod taktirko Uroša Štefelina in Marcele Klofutar lani priborila prvo Michelinovo zvezdico, ki jo je tudi letos obdržala. Foto: Vila Podvin

Lastnik Vile Podvin je podjetje HGP Rest v večinski lasti Otmarja Zorna, ki je pred nekaj leti kupil tudi nekdanji hotel Jelovica na Bledu in ga prenovil v Hotel Bled Rose.

Bistro bo po novem restavracija

Sorodna novica Hiša Franko obdržala dve zvezdici, nova zvezdica Gostišču Grič

Kot je povedala Marcela Klofutar, se jim z novim lastnikom Vile Podvin ni uspelo dogovoriti za nadaljnje sodelovanje.

Zato so ta mesec sklenili, da se ekipa Vile Podvin s 1. decembrom seli v staro mestno jedro Radovljice, v hotel Linhart, ki sta ga Štefelin in Klofutar kupila februarja 2020 kot rezervni načrt po neuspeli ponudbi za nakup Vile Podvin.

V hotelu Linhart, ki je v popolnoma prenovljeni stavbi iz 17. stoletja, sta že lani uredila tudi bistro. Kot je povedala Klofutar, sta z obiskom zadovoljna.

Zdaj bosta bistro preuredila v restavracijo, v kateri bo sicer manj prostora kot v Vili Podvin, a je Klofutar prepričana, da manjši obseg omogoča še večji poudarek na kakovosti, vrhunskih sestavinah, delavnicah in predajanju znanja.

Ponujali bodo jedi tradicije in nostalgije chefa Štefelina, kuharske delavnice, nastanitve z zajtrkom, razvajanja za sladokusce, kulinarično popotovanje po Radol'c in organizacijo dogodkov za poslovne skupine ter poroke skupaj z Okusi Radol'ce, baročno dvorano in povezanimi ponudniki nastanitev. Še naprej bodo pripravljali tudi tržnice, vendar ne več podvinske, temveč radovljiške.