Britanska oblikovalka slovenskega rodu Lara Bohinc je imela prva samostojno razstavo v Sloveniji po več kot 20 letih ustvarjanja. Foto: Bohinc Studio
Britanska oblikovalka slovenskega rodu Lara Bohinc je imela prva samostojno razstavo v Sloveniji po več kot 20 letih ustvarjanja. Foto: Bohinc Studio

Razstava bo na Fužinskem gradu v Ljubljani vse do 20. januarja 2019. Laro je k sodelovanju povabil projekt Centra za kreativnost (MAO), ki v sklopu serije Prenos veščin vsak mesec predstavlja izkušnje in pot uveljavljenih slovenskih ustvarjalcev in podjetnikov s področja kreative. MAO se je sicer iz lokalnega muzeja razvil v mednarodno pomembno ustanovo na področju arhitekture in oblikovanja, ki je v Evropskem letu kulturne dediščine med drugim z razstavo H konkretni utopiji: Arhitektura v Jugoslaviji 1945-1980 gostoval tudi v newyorškem muzeju MoMA.

Svetovno znana oblikovalka je mladim oblikovalcem in zbranim poslušalcem predstavila svojo pot in razlog, zakaj se je v zadnjih letih usmerila v oblikovanje pohištva pod novo blagovno znamko Bohinc Studio. "Vedno bolj se je začel prodajati droben nakit, na katerem sem imela kot oblikovalka zelo majhno površino za obdelavo. Po dvajsetih letih pa sem se tudi malo naveličala," je dejala iskreno.

Z Laro smo se na MMC-ju sicer pogovarjali že junija letos, ko je spregovorila o svoji odmevni kolekciji stolov Since The World Is Round, ki je požela tudi veliko zanimanja medijev. Ob tokratnem srečanju pa smo jo vprašali tudi to, česa ne bi nikoli več oblikovala in kako je bilo spoznati princa Charlesa. Več v videoprispevku:

Lara Bohinc prvič razstavlja v Sloveniji