"Se sprašujete, zakaj nisem izkoristila svojega glasu in z njim izrazila svojo bolečino? Svetu nisem hotela pokazati žalosti v svojih očeh. Spraševala sem se, kako lahko pojem, če je moje srce zlomljeno. A počasi se je zacelilo," je še zapisala 35-letna Valižanka (na fotografiji leta 2009) Foto: Reuters

35-letna Britanka je zaslovela leta 2008 s svojim debitantskim albumom Rockferry, skladba Mercy z omenjenega albuma je v hipu pristala na vrhu lestvice najbolj poslušanih skladb v Združenem kraljestvu, nagrajena je bila tudi z grammyjem. Njen drugi album Endlessly je ob malo manjšem uspehu izšel dve leti pozneje, potem pa se je glasbenica skrivnostno umaknila v osamo.

Kot je zdaj razkrila, je bila odločitev za umik iz javnosti posledica hude travme. "Mnogi med vami se sprašujete, kaj se je zgodilo z mano, kam sem izginila in zakaj. Novinar me je nedavno kontaktiral, našel je način, kako stopiti v stik z mano. In preteklo poletje sem mu vse povedala. Bil je prijazen in občutek, da lahko o tem govorim, je bil neverjeten," je razkritje začela Duffy.

"Resnica je - in verjemite mi, zdaj sem dobro in na varnem -, da sem bila posiljena in omamljena in več dni v ujetništvu. Seveda sem preživela. Okrevanje je trajalo," je odkrito spregovorila in dodala, da se je v zadnjem desetletju "na tisoče in tisoče dni trudila znova začutiti sonce v srcu in zdaj sonce vendarle sije".

V zapisu sicer ni natančno pojasnila, kdaj se je zločin zgodil, niti ni razložila okoliščin dogodka, je pa napovedala, da je pripravljena o tem spregovoriti v avdiointervjujih, ki jih bo v naslednjih tednih objavljala na svojem Instagramu, vprašanja pa ji bodo lahko zastavili tudi sledilci.

Obenem je javnost pozvala k spoštovanju meja, zasebnosti svoje družine in jih prosila, naj se vzdržijo nespoštljivosti in negativizma: "Prosim, podpirajte me, da bo to zame pozitivna izkušnja."