V zraku. Foto: Nikola Janušič
V zraku. Foto: Nikola Janušič
Predstavili so se številni plesalci. Foto: Nikola Janušič

Prvo predstavo so s svojo prisotnostjo med drugim počastili predsednik države Borut Pahor, predstavniki Olimpijskega komiteja Slovenije in ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, izjemno dobro obiskana druga predstava pa je še potrdila, da stvaritve mladih plesalcev pravzaprav tudi zares sodijo na oder opere in baleta. Dodaten žar je predstavi dala rdeča nit, življenjska zgodba Nine Wabra Jakič, ki jo je med plesnimi točkami tudi sama pripovedovala.

Idejna vodja Gala večera prvakov, predsednica sekcije za moderne tekmovalne plese pri Plesni zvezi Slovenije, ki je večer tudi organizirala, Fiona Johnson Kocjančič, si želi, da bi postal večer, ki je povsem izpolnil pričakovanja, tradicionalen. "Bil je to lep, ganljiv in čuten večer, s prelepimi koreografijami in predvsem izvrstnimi plesalci z ogromno energije in s še večjim srcem. Hvala vsem, da ste to ljubezen do plesa, v kateri se skriva ogromno trdega dela, odrekanja in solz, delili z nami," pravi Johnson Kocjančičeva.

Vrhunski koreografi
Na odru smo lahko videli modern člansko malo skupino s točko The force, mladinsko show dance formacijo s točko Another brick, Barbaro Krašovec, Klaro Lainšček, Jana Ravnika, Petro Zupančič, Niko Horvat, Sabino Pajmon in Matica Bizjaka, pa malo skupino z Novicami, mladinsko modern malo skupino s točko Swiss knife, Arniko Matko Juvančič, Stašo in Ingrid Tušar, Sebastjana in Luko Vodlana, člansko malo skupino v stepu, Saro Jurkas Omerza, Tino Turk in Mateja Vouška, malo skupino Coctail in show formacijo 400 Metrov Mešano, orient malo skupino ter člansko show dance malo skupino s Pandorino skrinjico.

Pod njihove koreografije so se podpisali Mitja Popovski, Mimi Marčac Mirčeta, Matevž Česen, Sebastjan Vodlan, Blaž Godec, Jadran Živkovič in Mirjam Podobnik, plesalci pa so člani D Kazina, PK Bolero, PK Urška Ljubljana, PK Lukec in PC Terpsihora.