Koper bo že drugič prizorišče znanega plesnega tekmovanja na najvišji evropski ravni (fotografija je simbolna). Foto: EPA
Koper bo že drugič prizorišče znanega plesnega tekmovanja na najvišji evropski ravni (fotografija je simbolna). Foto: EPA
Ples
Na prvenstvu ne bo manjkalo vratolomnih akrobacij (fotografija je simbolna). Foto: EPA
Ples
V ospredju pa bo ljubezen do plesa (fotografija je simbolna). Foto: EPA

Prvenstvo, ki se ga udeležuje več kot 2000 tekmovalcev iz 25 držav, ni zanimivo le zaradi številčnosti, ampak tudi zaradi plesnih zvrsti na njem, saj je znano, da so prav hip hop, electric boogie in break dance med mladimi najbolj priljubljeni. "Ples zahteva veliko telesne in psihološke priprave, pa tudi ogromno tehničnega znanja. V Sloveniji imamo izjemne plesalce, ki tudi v svetovnem merilu dosegajo odlične rezultate. In ponosni smo nanje," je v uvodnem nagovoru poudarila predsednica sekcije za moderne tekmovalne plese pri Plesni zvezi Slovenije Fiona Johnson Kocjančič.

Vabljeni k branju MMC-jeve reportaže z državnega prvenstva v modernih tekmovalnih plesih:
Slovenija, plesna velesila - na mladih (plesni) svet stoji

Vsako leto se na evropskem prvenstvu zberejo tekmovalci in tekmovalke, ki se želijo sodnikom, gledalcem in sotekmovalcem predstaviti v najboljši luči. Le najboljšim bo uspelo priplesati si naslov evropskega prvaka.

Pravico bodo delili priznani mednarodni sodniki. Tekmovanje bodo oplemenitili tudi člani predsedstva zveze IDO Kirsten Dan Jensen iz Danske in Sissel Storbraten iz Norveške.

"Vsi naši tekmovalci so nam v ponos in s svojo kvaliteto širijo slovensko prepoznavnost širom sveta. Iz leta v leto se število tekmovanja željnih plesalcev nenehno povečuje. Na mednarodnem prizorišču osvajamo številna žlahtna odličja in se uvrščamo v sam vrh v različnih plesnih disciplinah modernih tekmovalnih plesov," je še dejala Johnson Kocjančičeva in nadaljevala: "Kakovostnemu delu in rezultatu slehernega plesalca pa botruje tudi visoko strokovno in požrtvovalno delo ter altruizem številnih plesnih pedagogov, koreografov, društev, članov sekcije MTP in njihovih staršev. Zato zahvala vsem vam in obilo plesnih užitkov in uspehov tudi v nadaljnjih letih."

Prvenstvo pa bo popestrilo tudi samo dogajanje v poletnem Kopru. "Glede na to, da postaja samo mesto Koper v zadnjem obdobju vse lepše in modernejše in da se številni mladi s prenovljeno podobo Kopra vedno bolj identificirajo, sem prepričana, da bo mladostno sveža energija odtisnila dodaten pečatu mestu in dodatno obogatila samo dogajanje v turistični sezoni," je dejala Johnson Kocjančičeva. Izpostavila je, da si skupaj s prirediteljem predvsem želi, da bi bilo več posluha za tako odmevna tekmovanja.

Vse o EP-ju v hip hopu, electric boogiju in break danceu ter o svetovnem pokalu v produkcijah si boste lahko prebrali na MMC-jevih straneh.

In dodala: "Upam, da se bodo vsi, tako slovenski kot tuji udeleženci prvenstva, na našem prvenstvu dobro in lepo počutili. Vse ljubitelje plesa toplo vabim, da tokratnega evropskega prvenstva v hip hopu, electric boogiju in break dancu ne zamudijo, ampak naj se ob izvrstnih mladih plesnih upih prepustijo tej prekrasni športno-umetniški disciplini. Srečno vsem!"