Anika je lani postala zmagovalka strokovne komisije na Slovenski popevki. 'Glas ljudstva' pa je izbral Prifarske muzikante. Foto: Stane Sršen
Anika je lani postala zmagovalka strokovne komisije na Slovenski popevki. 'Glas ljudstva' pa je izbral Prifarske muzikante. Foto: Stane Sršen
Anika Horvat
Znana je po zgovornosti, temperamentu in razigranosti. Foto: Stane Sršen

O Primorki že nekaj časa ni veliko slišati. Nič čudnega, saj nam je razkrila, da je v teh dneh zaprta v glasbenem studiu, v katerem pripravlja novo samostojno ploščo. Izšla naj bi konec oktobra ali novembra, prvi singel pa lahko pričakujemo že konec tega meseca.

Slovenska popevka se približuje, zato bomo v MMC-jevi spletni klepetalnici gostili lansko zmagovalko Aniko Horvat. Pridružite se nam v četrtek, 9. septembra, ob 18.00. Vabljeni!

V kakšne vode se bo podala? "Tokratni album bom posnela brez Big Banda, sama bom (smeh). Snemamo s producentom Denisom Horvatom, bo pa tipično 'moj' slog, saj bodo na njem popskladbe," je dejala plavolaska, ki se je na svoje veliko veselje pred časom preizkušala tudi v televizijski igri.

Bodite samosvoji
Lani jo je strokovna komisija že drugič postavila prav na vrh Slovenske popevke. Potem ko je pred leti že navdušila z balado Belo nebo, je bila lani najbolj prepričljiva s skladbo Samo ti. Tokrat se bo na prireditvi, ki bo potekala 19. septembra, predstavila v spremljevalnem programu, vsem dvanajstim nastopajočim pa polaga na srce: "Sama se držim načela, naj bo vsak na odru točno tisto, kar je v resnici. Vsak pevec mora najti nekaj svojega, prepoznavnega. Kopiranje odpade!"

Sama sicer posluša slovensko glasbo, omenila je Severo in Gala Gjurina ter zasedbi Tide in Big Foot Mama. "V bistvu je tako, da mi je blizu glasba izvajalcev, s katerimi sem tudi zasebno dobra prijateljica," je dejala v smehu.

Čeprav še vedno vsak dan dela v svoji optiki, ni zanemarila tudi športnih dejavnosti, s katerimi ohranja vitko postavo. "Trudim se biti čim bolj aktivna, a ne zaradi kilogramov, predvsem zaradi zdravja."