Borut Pahor je nasmejan prišel v cilj. Foto: BoBo
Borut Pahor je nasmejan prišel v cilj. Foto: BoBo

Pahor, znan kot navdušen tekač, je še zadnjič cilj kot predsednik Slovenije prečkal z "zastavo slavnih", na kateri so podpisi številnih vrhunskih slovenskih športnikov. Na svojem profilu na Twitterju je nato objavil posnetek, v katerem se je zahvalil tako drugim tekačem kot gledalcem ob progi, ki so vse spodbujali.

"Sam sem bil deležen zelo prijaznih pozdravov. Videl sem tudi plakat na kartonu, na katerem je pisalo "Pahor, hvala za vse". Ob tem se mi je kar zarosilo oko. Res sem bil ganjen, hvala za prijaznost," je dejal po prihodu v cilj.

Svojemu nasledniku ali naslednici na mestu predsednika države je priporočil, naj vse dela po svoji presoji in pameti ter naj povezuje slovensko narodno in državljansko skupnost. Sam je sicer glas na predsedniških volitvah, na katerih bo dobil naslednika ali prvič morda naslednico, oddal že predčasno.

Pahor se je nato z veseljem fotografiral z množico udeležencev in gledalcev v cilju maratona ter dodal, da je današnji tek potekal v "krasnem, romantičnem deževnem vremenu".

Sorodna novica Zmagovalca Etiopijca Abraha in Yirga, najboljša Slovenca Rok Puhar in Katja Martinšek