Predsednik je na Instagramu objavil fotografijo sebe v kinu in precej neposredno zapisal, kaj se zgodi v filmu Ni čas za smrt. Objavo je opremil s ključnikom #spoileralert, s čimer ni pustil dvoma, da se zaveda svojega razkritja.

Njegov zapis, v katerem mimogrede razkrije razplet enega najbolj pričakovanih filmov tega tisočletja, je sprožil nemalo ogorčenja med ljubitelji filmov, ki so opozorili, da se tega pač ne počne.

"Ne bodi kot Borut. Pusti drugim, da uživajo v filmskih razpletih," se je na Twitterju odzval filmski podkast OBOD. Eden izmed jeznih komentatorjev pod objavo na Instagramu pa je vprašal predsednika, ali namerava otrokom kaj sporočiti glede božička.

Ni čas za smrt je že 25. film o fiktivnem britanskem tajnem agentu, v katerem je Jamesa Bonda še zadnjič in skupno že petič upodobil igralec Daniel Craig.

Svetovna premiera je potekala v sredo, 29. septembra, že v premiernem tednu pa je film zaslužil 102 milijona evrov. Ameriški CNN je Ni čas za smrt označil za najpomembnejši film pandemske ere, ki je za več mesecev zaprla mnoge kinodvorane po vsem svetu.

Sorodna novica Ni čas za smrt