Julija je že dan po izboru za mis Slovenije obiskala našo redakcijo. Foto: MMC RTV SLO
Julija je že dan po izboru za mis Slovenije obiskala našo redakcijo. Foto: MMC RTV SLO
175 cm visoki 20-letni rjavolaski je poleg naziva najlepše na izboru Miss Slovenije za Miss sveta 2014 pripadel tudi naziv "naj osebnost", ki ga organizatorji podelijo tekmovalki, ki je med pripravami pokazala največ truda in pripravljenosti, za svojo favoritinjo pa so jo izbrale tudi preostale lepotice, ki so se z njo potegovale za letošnji naslov najlepše Slovenke. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Julija Bizjak iz Lesc je v četrtek zvečer dobila lento najlepše Slovenke, v petek popoldne pa se je že oglasila v naši spletni klepetalnici, da bi z vami delila še sveže vtise ob zmagi. "Glede na to, da sem naziv prejela le pred nekaj urami, si točno določenih ciljev še nisem začrtala. Definitivno si bom prizadevala za humanitarnost, spoznavanje čim več novih ljudi. Naziv mi bo tudi odprl veliko vrat v poslovnem svetu, v katerem bom pridobila ogromno življenjskih izkušenj," je prepričana 20-letna misica.


"Na tekmovanje sem se prijavila z željo po novi izkušnji. V življenju bi rada preizkusila čim več novih stvari. Vesela sem, da sem se odločila pristopiti k tekmovanju, saj sem se v enem letu naučila veliko novih stvari - ne samo kar se tiče hoje po modni brvi, vendar tudi na drugih področjih življenja,"
je pojasnila rjavolasa Gorenjka.

"Meni naziv pomeni zelo veliko, saj si organizatorji prizadevajo, da kakovost Miss Slovenije ne bi bila samo vizualna podoba, temveč celotna osebnost. Ocenjevanje je potekalo pet mesecev. Sestavljeno je bilo iz več segmentov - npr. talent show, razgovor z različnimi žirijami o problematičnih temah, fotografiranje ipd. Morale smo napisati tudi svoj poslovni načrt. Prav zaradi raznovrstnosti ocenjevanja sem se naziva še toliko bolj razveselila, saj lepota mine, energija in karakter pa ostaneta," je prepričana Julija.

Raziskovala bo biološka ozadja psiholoških procesov
Lani je končala šolanje na Ekonomski gimnaziji v Radovljici, oktobra bo začela študij biopsihologije na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije v Kopru. "Gre za področje raziskovanja biološkega ozadja psiholoških procesov. Študij se mi zdi zanimiv, saj je naša duševnost zasidrana v možganih. Študij me privlači tudi zaradi tega, ker združuje naravoslovje in družboslovje," je pojasnila v klepetalnici.

Za najlepšo slovensko mis do zdaj je ocenila Nives Orešnik, njen življenjski moto je: "Vse se zgodi z razlogom!"

Pravi, da bi rada prepotovala "ves svet", saj bi rada videla čim več različnih držav in načinov življenja - pravi namreč, da občuduje raznovrstnost. Na potovanje bi vzela svojo najboljšo prijateljico, o fantu pa ne želi govoriti, saj pravi, da ločuje javno in zasebno življenje.