Slovenijo bo na finalnem izboru za mis sveta letos zastopala Julija Bizjak iz Lesc. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenijo bo na finalnem izboru za mis sveta letos zastopala Julija Bizjak iz Lesc. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krono je Bizjakovi predala lanska mis Maja Cotič. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nova mis Slovenije je prepričala predvsem s svojo simpatičnostjo in nasmehom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Angelca Likovič, ki je tudi letos sedela v stokovni žiriji, pa je vsem finalistkam čestitala "predvsem za pogum, ki ga je med Slovenci veliko premalo". Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

175 cm visoki rjavolaski je poleg naziva najlepše na izboru Miss Slovenije za Miss sveta 2014 pripadel tudi naziv "naj osebnost", ki ga organizatorji podelijo tekmovalki, ki je med pripravami pokazala največ truda in pripravljenosti, za svojo favoritinjo pa so jo izbrale tudi preostale lepotice, ki so se z njo potegovale za letošnji naslov najlepše Slovenke.

Še sveže vtise ob zmagi bo novookronana mis Slovenije 2014 delila z vami že danes, saj bo ob 14. uri obiskala MMC-jevo spletno klepetalnico!

Vsaka od 14 finalistk je zapisala, katera sotekmovalka se ji zdi za zmago najbolj in katera najmanj primerna, med favoritinjami deklet pa se je znašla tudi Julija. Zanimalo nas je, kako so postavno Gorenjko torej videla druga dekleta.

"Julija je po mojem mnenju res zelo prijetno dekle, vedno je bila pripravljena pomagati, svetovati. Zares se je potrudila na vseh področij tega tekmovanja in mislim, da si je zmago zaslužila, ji jo tudi privoščim in sem zelo vesela zanjo", se je veselila Katja Mihelčič.

"Julija je super punca, pozitivna, vedno nasmejana, vse nas je spravljala v dobro voljo in o njej ne morem povedati nič slabega", je tekmico pohvalila Anja Jenko.

Mulejeva in Osypenkova zadovoljni z izborom
"Takoj sem opazila njen nasmeh, tak iskriv, simpatičen in iskren nasmeh ima. Zadovoljna sem z izborom," ni skrivala navdušenja Iris Mulej, ki je sedela v strokovni žiriji, leta 2002 pa si je tudi sama nadela krono, ki je letos pripadla Bizjakovi.

"Izžarevala je res pozitivno energijo, neko tako karizmo, lepo je hodila, bilo jo je prijetno gledati. Všeč mi je bilo, da so jo razglasili za 'naj osebnost', kar pomeni, da je očarala tudi organizatorje in očitno tudi preostala dekleta," nam je novo mis Slovenije opisala v Sloveniji priznana manekenka ukrajinskega rodu Irina Osypenko Nemec.

Dolgi nosovi niso zaželeni
Mulejeva, ki je v modnih vodah že dolga leta, mladi zmagovalki polaga na srce, naj bo vedno prijazna in odprta, naj ostane to, kar je. Poudarila je tudi, da so na svetovnem izboru vedno prisotni številni ljudje iz sveta mode, zato je to pomembna priložnost za mreženje, ki lahko dekletom pomaga pri nadaljevanju kariere. "Na veliko tekmovanjih sem na žalost opazila, da dekleta, ki ne pridejo naprej, takoj po koncu poberejo stvari in gredo domov, kar je velika napaka. Čeprav ni zmagala, to še ne pomeni, da nekomu ni všeč in morda bi ji lahko ponudil delo. Zato naj ostanejo, spoznajo ljudi, se fotografirajo, zapletejo v pogovor," svetuje.

"Tudi meni so velikokrat padla v oči dekleta, ki sicer niso bila v ožjem izboru, k takim tudi sama pristopim in jim rečem, naj me kontaktirajo, če jih zanima delo manekenke, hostese," je dodala.

Boj 14 "predvsem pogumnih" deklet
Angelca Likovič
, ki je tudi letos sedela v strokovni žiriji, pa je vsem finalistkam čestitala "predvsem za pogum, ki ga je med Slovenci veliko premalo".

Prva spremljevalka je postala Anja Mihelič, druga Anja Kragelj, za naziv pa so se potegovale še Pia Livk, Sanela Jolić, Sanja Bencuz, Špela Sojer, Urša Erman, Alja Kovać, Anja Jenko, Urška Štokelj, Kaja Vrbnjak in Marisa Višnić.

Tekmovalke so se predstavile v treh izhodih: v dnevnih oblačilih, v kopalkah in večernih oblekah, prireditev, ki jo je povezovala Jerneja P. Zhembrovskyy, pa so popestrili tudi glasbeni vložki - na odru nad vodno gladino Atlantisa so se med drugim zvrstili Matjaž Zupan, Rock'n'band, Julija Kramar, Brigita Šuler.

V London iz študentskih klopi
Novookronana misica je v svet mode vstopila leta 2005, ko jo je mama vpisala v modno agencijo. Z njihovo pomočjo se je preizkusila v snemanju reklamnih oglasov, nadaljevank in modnih revij.

Gorenjka, doma je v Lescah, je lani končala šolanje na Ekonomski gimnaziji v Radovljici, oktobra bo začela študij biopsihologije na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije v Kopru, 14. decembra pa jo čaka predstavitev Slovenije na svetovnem izboru v Londonu.

Več utrinkov z modne brvi si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji!