Radio Ga Ga je pomenil prelomnico v slovenskem radijskem humorju. Foto: SOJ RTV SLO
Radio Ga Ga je pomenil prelomnico v slovenskem radijskem humorju. Foto: SOJ RTV SLO

Ker je Radio Ga Ga 33 let predstavljal nepogrešljiv del programske ponudbe Radia Slovenija, se po smrti Saša Hribarja na Prvem programu Radia Slovenija spoprijemajo s težko odločitvijo, kako negovati desetletja dolgo tradicijo najbolj žlahtne radijske satire in imitacije.

Kot so sporočili, naj bi se o nadaljnji podobi petkovih dopoldnevov programski ustvarjalci skupaj z ustvarjalci oddaje pogovorili v naslednjih dneh. Želja, da se tradicija satiričnega pretresanja družbenega dogajanja nadaljuje, ostaja.

Do končne odločitve o programski vsebini, ki naj bi jo sprejeli predvidoma do začetka oktobra, bo dozdajšnji termin Radia Ga Ga smiselno glasbeno obarvan.

V Radiu Ga Ga, ki je pomenil prelomnico v slovenskem radijskem humorju in v katerem se je v imitatorskih sposobnostih urilo več slovenskih komikov, je Sašo Hribar ustvaril arzenal neponovljivih radijskih likov, ki so zrasli iz njegovega cinično satiričnega duha in zaživeli prek njegove izjemne glasovne mimikrije. O kultnem statusu oddaje priča tudi podatek, da je bila v devetdesetih v Monte Carlu izbrana za najboljšo med radijskimi oddajami v živo.