Čistilna akcija Očistimo Slovenijo je naletela na velik odziv. Foto: MMC RTV SLO
Čistilna akcija Očistimo Slovenijo je naletela na velik odziv. Foto: MMC RTV SLO

V soboto dopoldne je kar 250.000 prostovoljcev očistilo 7.000 divjih odlagališč in sprehajalnih poti po vsej Sloveniji ter s takšnim odzivom navdušilo organizatorje velike čistilne akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu. Za pridne delavne roke in ročice so popoldne nato v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici organizatorji pripravili tudi uradno zabavo.

MMC je v poznopopoldanskih urah obiskal prizorišče zabave na ljubljanski tržnici, kjer so obiskovalci takrat čakali, da se na odru pojavi nova glasbena skupina, ki bo popestrila vzdušje. Med glasbenim premorom pa jim ni bilo dolgčas - otroci so se veselo podili naokrog s svojimi kolesi, se igrali z baloni, skakali in plesali. Tisti malo starejši so se razveselili starih znancev, s katerimi so si podali roke, tuji hokejski navijači so poleg Hale Tivoli, ki te dni gosti svetovno prvenstvo divizije I, očitno našli tudi Pogačarjev trg.

Veselo vzdušje v središču Ljubljane smo ujeli tudi v naš fotografski objektiv, nekaj pisanih utrinkov pa vam predstavljamo tudi v spodnji galeriji.