Prireditelji upajo, da bo pogumnim (in postavnim) fantom avantura, imenovana mister Slovenije, ostala v lepem spominu. Foto: Barbara Zajc
Prireditelji upajo, da bo pogumnim (in postavnim) fantom avantura, imenovana mister Slovenije, ostala v lepem spominu. Foto: Barbara Zajc
Komisija
Peterica, ki je naredila polovično selekcijo in izmed 40 kandidatov upanje ohranila 20 lepim Slovencem. Foto: Barbara Zajc

Mister Slovenije za leto 2009, Novomeščan Peter Klinc, bo 2. junija v Festivalni dvorani v Ljubljani dobil kar dva naslednika, mistra Slovenije za mister international in mistra Universe Model. Do takrat pa dva okronana (oziroma, bolje rečeno, "olentana") lepotca s sončne strani Alp čaka še dolga pot.

"Kandidati naj postanejo pravi protagonisti"
Na razpis za omenjeni dve tekmovanji se je prijavilo 40 fantov. Lastnik obeh licenc Erik Ferfolja je z odzivom pozitivno presenečen, saj meni, da je to za moško lepotno tekmovanje v Sloveniji dobra številka, in dodaja, kaj sledi: "Veseli me, da nas kandidati jemljejo resno. Seveda pa bo treba to zaupanje potrditi, in mi se trudimo po najboljših močeh. Zdaj imamo 20 polfinalistov in ob koncu aprila ali v začetku maja bomo s pomočjo strokovne komisije izbrali deset finalistov. Za te se bomo še posebej potrudili in jih skušali do finalnega dogodka predstaviti javnosti. Želimo si, da se finalisti na sklepnem spektaklu ne pojavijo kot prvič videni kandidati, ampak kot pravi protagonisti."

20-terico najlepših - ali pač najzanimivejših in najpostavnejših, je izbrala komisija, v kateri so poleg Ferfolje in zdajšnjega mistra Slovenije Petra Klinca sedeli mis Slovenije 2007 Tadeja Ternar ter modna oblikovalca Miro Mišljen, ki je polfinaliste tudi oblekel v svoje kreacije znamke Miro Design, in Jana Koteska. Za "styling" je poskrbela Maja Lazar, pričeske in maska pa so bila delo Jožice Lah.

Nekateri so preveč želeli ugajati
Ferfolja je dodal, da je bilo "šopek" kandidatov zelo težko ocenjevati in primerjati med seboj, med odlikami pa je omenil prav iskrenost, "saj se je določenim videlo, da so nam želeli ugajati".

Fotografije polfinalistov bodo kmalu objavljene tudi na uradni spletni strani izbora in tam boste lahko tudi vi oddali glas za svojega favorita. Prvi pa vam jih predstavljamo prav na MMC-jevem portalu. Komentirajte, kakšna se vam zdi 20-terica in na kom se vam je oko še posebej dolgo ustavilo?

Alan Amadej Eferl (Pesnica). Foto: Barbara Zajc
Alen Šišič (Rucetna vas). Foto: Barbara Zajc
Bojan Ilijanić (Otočec). Foto: Barbara Zajc
Damjan Domen Sukič (Žalec). Foto: Barbara Zajc
Dejan Rajbar (Murska Sobota). Foto: Barbara Zajc
Gregor Repina (Ljubljana). Foto: Barbara Zajc
Jan Kovačič (Most na Soči). Foto: Barbara Zajc
Jernej Kaloh (Vrhov Dol). Foto: Barbara Zajc
Klemen Polajžer (Celje). Foto: Barbara Zajc
Luka Smajla (Ilirska Bistrica). Foto: Barbara Zajc
Marko Janko (Mozirje). Foto: Barbara Zajc
Marko Kolar (Nova Cerkev). Foto: Barbara Zajc
Miha Grčman (Poljane pri Stični). Foto: Barbara Zajc
Mihael Zver (Dobrunje). Foto: Barbara Zajc
Petar Dimitrov (Ptuj). Foto: Barbara Zajc
Rok Černe (Šentvid pri Stični). Foto: Barbara Zajc
Sasha Brenkovič (Ptuj). Foto: Barbara Zajc
Senad Jahić (Velenje). Foto: Barbara Zajc
Uroš Kaučič (Ljubljana). Foto: Barbara Zajc