Dedek Mraz se je po starem jedru prestolnice zapeljal s kočijo, v katero so bili vpreženi lipicanci. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Dedek Mraz se je po starem jedru prestolnice zapeljal s kočijo, v katero so bili vpreženi lipicanci. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Dedek Mraz, ki letos praznuje že 70 let, je tradicionalno pozdravil otroke v starem mestnem jedru Ljubljane. Njegov sprevod v spremstvu snežakov, medvedov, zajcev in drugih bitij iz ljudskih pripovedk in pravljic je potekal od Križevniške ulice do Kongresnega trga. Zbrano množico v središču prestolnice bo dedek Mraz pozdravil vsak dan vse do nedelje.

Sprevod dedka Mraza se bo, tako kot danes, vsak dan ob 17. uri začel na Križevniški ulici, od koder bo skupaj s spremljevalci krenil do Brega, Čevljarskega mostu, Mestnega trga, Stritarjeve ulice in Prešernovega trga. Sprevod bodo zaključili na Kongresnem trgu, vmesni postanki pa bodo pred Mestno hišo in na Prešernovem trgu.

Sprevod dedka Mraza s spremljevalnim programom za otroke je eden izmed osrednjih dogodkov festivala December 2018 v Ljubljani, ki se je začel s prižigom prazničnih luči, potekal pa bo do vse do novoletnega ognjemeta. Sprevodi in obiski dobrih mož v teh dneh sicer potekajo tudi v drugih občinah, med drugim v Mariboru, Kranju, Celju, Kopru, Novi Gorici, Kamniku in Krškem.

Nekaj utrinkov s sprevoda si lahko ogledate spodaj.