Drugi dan festivala je zaznamoval nastop skupine Siddharta (na sliki je utrinek s popoldanske vaje). Foto: MMC RTV SLO
Drugi dan festivala je zaznamoval nastop skupine Siddharta (na sliki je utrinek s popoldanske vaje). Foto: MMC RTV SLO
DJ Crazy Lemon
Obiskovalce je od enajste ure dopoldne na plaži zabaval DJ Crazy Lemon. Foto: MMC RTV SLO
Schengen igre
Zelenica se je čez dan spremenila v poligon za 'schengen' igre. Foto: MMC RTV SLO
Silence Abuse.
Domačinke Silence Abuse so krstile oder. Foto: MMC RTV SLO
Soulfood inc.
Boke so razgibali člani skupine Soulfood inc. Foto: MMC RTV SLO
NON
Alternativce so s svojimi uspešnicami razveselili člani skupine NON. Foto: MMC RTV SLO
Kill Kenny
Kill Kenny so skrbeli za ohranjanje vzdušja po nastopu Siddharte (na sliki utrinek z njihove vaje). Foto: MMC RTV SLO

Že res, da so bili petkove zvezde večera Dan D, največji vztrajneži pa člani skupine The Chocolate Nipples, ki so jih organizatorji morali pregnati z odra, vendar noben nastop ni bil kos poznejšemu dogajanju ob šotorih. Zvezda danica je nadomestila odrske luči in svetila najbolj pevsko razpoloženim obiskovalcem, ki so ob zvokih harmonike ubrano zapeli, med drugim tudi pesmi Yellow Submarine in No Woman No Cry, ter nevede napovedali glasbeno raznoliko noč.

"Ej, stari, žgal so!"
Razgrnjen ogromen transparent nad odrom je napovedoval samo eno skupino - Siddharto. Prihod prvih članov osebja petčlanske skupine okoli pol enajstih zvečer je doživel večje ovacije kot nekatere do tedaj nastopajoče skupine. Zasedba si je vzela svoj čas in pustila, da so jih na oder priklicali žvižgi in skandiranje. Do zadnjega kotička napolnjen travnik so napolnili ritmi B-Mashine. Po drugi pesmi je pevec s svojim glasom spravil v trans množico, ki so jo kasneje "krotili" zvoki bobna in basa, divjala pa je ob zvokih vokala in kitare. Že samo del verza "s strgano harmoniko" iz pesmi Homo Carnula je razprl grla vsakega obiskovalca.

V scensko dovršenem nastopu so iz zvočnikov donele pesmi Platina, Domine, Od višine se zvrti, Samo edini … Predstavili so tudi dve pesmi z albuma, ki na prodajne police prihaja jeseni, te pa so občinstvo malce umirile, a popolnoma razgrele člane, ki so vsak na svojem inštrumentu kazali svojo virtuoznost. Složno mahanje z rokami so s "posebno" priredbo samo za Vinico ponovno spodbudil z verzom: "Jaz ne verjamem v srce, rad bi te vidu v telo." Množico je dokončno začaral Napoj. Siddharta je pokazala, da ji ni para. In kaj jih je privabilo v Belo krajino? "Dekleta," je med drugim v pogovoru z MMC-jem povedal bobnar skupine Boštjan.


Preberite si še pogovor s skupino Siddharta oziroma klaviaturistom in bobnarjem.

Rockovski ritmi so se nadaljevali tudi po odhodu Siddharte z odra, nastopili so namreč "stari mački v novi preobleki", skupina Kill Kenny, ki je med drugim v novi preobleki predstavila pesem Jumpin' Jack Flash, poslovili pa so se s pesmijo Going Down. Ob ojačevalcih zvoka so se po njihovem nastopu pojavile pločevinke škotskega piva, na vrsto pa so ob koncu večera prišli mariborski "Škoti" v kiltih, medtem ko se je zunaj že precej shladilo vroče ozračje. "Preprosto nori ste, pa se tega niti ne zavedate," je zbrane nagovoril pevec supine Happy Ol'McWeasel in harmonika je spet spremljala uspešnice, kot sta Another One Bites the Dust in Whiskey in the Jar.

Rock, alternativa in soul
Travnato prizorišče se je tako kot prvi dan počasi polnilo, le da so sobotno vročico najprej stopnjevale domačinke, skupina Silence Abuse. Kitaristka, basistka in bobnarka so se med drugim predstavile z lastno različico pesmi What Do You Do With A Drunking Sailor. Dekleta so svojo najbolj gorečo skupinico oboževalcev po malo več kot polurnem nastopu nagradile z rockersko priredbo skladbe Hot'n'Cold. "Nastopati kot prva skupina je bilo fenomenalno," je po nastopu povedala pevka Vanja.

Predskupina skupine The Killers v Stožicah, NON, tokrat ni samo ogrevala občinstva, saj je bila za ljubitelje alternativne scene ena izmed osrednjih točk sobotnega večera. "So bili porodni krči danes, malo začetnih zapletov, malo zamud, ampak na koncu se je vse dobro izšlo," je nastop ocenil bobnar Grega. Poleg skladb z novega albuma so odigrali tudi, kot se je izkazalo glede na odziv obiskovalcev, njihovo še vedno najbolj prepoznavno pesem Gender Changer. Fante je na pol polno prizorišče pod odrom prepričalo, da so se vrnili na oder in odigrali pesem v slovo.

Pogovor z bobnarjem skupine NON si boste lahko preberete tu.

Za sprostitev duha in telesa so poskrbeli člani skupine Soulfood inc. Zvoki saksofona so pred oder pripeljali mlade po duši. "Smo malo soul, malo funk, ko jim še ni jasno, kaj igramo, rečemo 'Make it funky, make it funky'," je svojo skupino predstavil pevec. Pesmi Soulman, We are family, Get down in druge so ob kitarskih in trobentaških vložkih razgibale boke vseh poslušalcev in s privabljanjem novih plesa željnih se je skrčil prostor za plesišče. Za izjemne vokale sta poleg pevca Zorana skrbeli še spremljevalni pevki Petra in Silvija.

Pestro obfestivalsko dogajanje
Pred novim večerom, polnim glasbenih poslastic, so se zbrani gibali ob ritmih DJ-ja Crazy Lemona. Aktivnejši so svoje telesne sposobnosti razkazovali na Igrah brez meja, medtem ko so umetniške duše lahko sodelovale v delavnicah pisanja hajkujev, risanja, improvizacije (Improliga) … Drugi so poiskali potrebni mir za spanec ali senco za sproščanje in opazovanje brhkih teles, ki so jih krasile najrazličnejše poslikave umetnikov risanja. Na vrsto je prišlo tudi negodovanje in zmajevanje z glavo, ki ga je povzročilo dejstvo, da je za vse prisotne na voljo samo en notranji tuš in peščica zunanjih.