Keučeva je v svojem stilu pomahala vsem v slovo in odletela v Nemčijo. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Keučeva je v svojem stilu pomahala vsem v slovo in odletela v Nemčijo. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Maja Keuc
Maja bo nastopila v drugem polfinalu 12. maja. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Tiskovna konferenca pred odhodom Maje Keuc

"Uživajte z mano, jaz bom dala vse od sebe in bom uživala na odru. In naj se začuti ta energija," je tik pred odhodom po tiskovni konferenci Keučeva prek MMC-ja sporočila vsem svojim oboževalcem, ki ostajajo doma v Sloveniji.

Maja je bila pred kratkim gostja MMC-jeve spletne klepetalnice.

Poleg Keučeve so svoje kovčke na letalo za Düsseldorf oddale še njene štiri spremljevalne vokalistke - Sandra Feketija, Martina Majerle, Katja Koren in Ana Bezjak.

V nasprotju z Bezjakovo jo bodo spremljale same izkušene "evrovizijke". Spomnimo, Martina je Slovenijo z zasedbo Quartissimo zastopala leta 2009, spremljevalna pevka pa je bila tudi že leta 2007 pri Alenki Gotar. Sicer pa velja Hrvatica za pravo evrovizijsko veteranko. Leta 2003 je spremljala na odru Claudio Beni, leta 2008 pa Črnogorca Stefana Filipovića.

Sandra, sicer članica vokalne skupine Perpetuum Jazzile, je bila glasovna podpora Rebeki Dremelj leta 2008 in Quartissimu, Katja Koren pa je na evrovizijskem odru že stala z "Mr. Nobodyjem" Anžejem Dežanom leta 2006.

Pogovore z vsemi štirimi spremljevalnimi vokalistkami si boste lahko prebrali v prihodnjih dneh.

Hofer bo televizijski gostitelj
Skupaj z dekleti pa potujeta tudi avtorja zmagovalne skladbe Urša in Matjaž Vlašič ter predstavniki delegacije RTV, na čelu katere bo tudi letos Aleksander Radić. Med potniki sta še bila Andrej Hofer (tudi letos bo komentiral oba predizbora in finala) in Mica Puc Ornik (producentka razvedrilnega programa). Čez nekaj dni pa se jim bodo v Nemčiji pridužili še Nina Pirnar (organizatorka na TV Slovenija), avtor priredbe Boštjan Grabner in koreograf Anže Škrube.

Tiskovno konferenco si lahko ogledate v videu na desni.

Slovensko predstavnico na izboru za pesem Evrovizije že jutri čakata prva samostojna vaja in novinarska konferenca. V nedeljo, 8. maja, pa ji bo sledila še druga samostojna vaja. Keučeva bo med drugim tudi nastopila na zabavi nemškega kluba oboževalcev Evrovizije.

Slovenska delegacija bo v obdobju čakanja na veliki "dan d" obiskala tudi slovenski konzulat v Düsseldorfu.

Oba predizbora bomo prenašali 10. in 12. maja 2011 ob 21. uri na 2. programu Televizije Slovenija. Finalni izbor za Pesem Evrovizije bomo prenašali v soboto, 14. maja 2011, ob 21. uri na 1. programu Televizije Slovenija.

Natrpan spored
Poleg samostojnih vaj Majo Keuc in spremljevalne vokalistke čakata še dve generalki, in sicer v sredo, 11. maja, ter v četrtek, 12. maja, pred nastopom na drugem predizboru. Slednjega si bo mogoče ogledati v prenosu na 2. programu TV Slovenija, Maja Keuc pa bo na njem nastopila kot 13. po vrsti. Če se uvrsti med deset najboljših, jo čakajo še tri generalke in finalni večer v soboto, 14. maja. Vsa slovenska delegacija pa se skupaj vrača v Slovenijo 15. maja.

Foto: Stane Sršen

Tiskovna konferenca pred odhodom Maje Keuc