Koncertno dogajanje na Kongresnem trgu bo trajalo do 1. januarja 2015. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Koncertno dogajanje na Kongresnem trgu bo trajalo do 1. januarja 2015. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Odštevanje do novega leta je v polnem razmahu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Koncertno-kulturno dogajanje je na prosto privabilo številne ljubitelje druženja pred napovedanim poslabšanjem vremena. Nabrežje Ljubljanice je že nekaj dni osrednje zbirališče, s koncerti na Novem trgu, Pogačarjevem trgu in Kongresnem trgu ter prazničnim sejmom na Prešernovem trgu (na "obuditev" čaka še Trg francoske revolucije) pa se je težišče prestavilo še na drugo stran reke. Znakov o neprehodni gneči še ni, toda največji naval v središču Ljubljane (predvsem trgovci in gostinci) še pričakujejo.

Sinoči se je največ ljubiteljev glasbe ustavilo na Kongresnem trgu, čeprav je bil poln tudi Pogačarjev trg ob ritmih narodno-zabavne glasbe. Nekaj korakov stran od harmonike pa so ledino orali CoverLover s spektrom priredb večinoma aktualnih svetovnih uspešnic. Kot posebna gostja se jim je pridružila slovenska predstavnica na Evroviziji v Düsseldorfu, in sicer jo je k sodelovanju povabil kitarist skupine Mate Brodar.

Z njimi je odpela nekaj tujih priredb, med drugim Rolling in the Deep (Adele), Locked Out of Heaven (Bruno Mars) in Sex on Fire (Kings Of Leon). Toda to še zdaleč ni bil njen edini nastop letos v Sloveniji. "Nisem si mislila, da bom prišla tolikokrat vmes domov. Zdi se mi, da sem prišla skoraj vsak drugi mesec. Zelo na kratko – za nastope," je dejala Keučeva, ki je za leto dni zamenjala študij na Nizozemskem, saj ga nadaljuje na Kraljevi akademiji za džez v Stockholmu.

Večer so sklenili hrvaški gostje Parni valjak, toda do novega leta se bodo na istem odru zvrstili še Andrej Šifrer in Mladen Grdovič, Čuki in Modrijani, Big Foot Mama in Siddharta, Samuel Lucas, Klapa Rišpet in Danijela ter na silvestrovo Nuša Derenda, Alenka Godec, Jan Plestenjak in Gadi. Program pa bodo prvi večer v novem letu sklenili HELP! - ABeatles Tribute in PINK FLOYD Project.

Nekaj utrinkov sinočnjega dogajanja si lahko pogledate spodaj.