Lepotice so že začele razkazovati svoje čare (na fotografiji mis Peruja Giuliana Zevallos). Foto: EPA
Lepotice so že začele razkazovati svoje čare (na fotografiji mis Peruja Giuliana Zevallos). Foto: EPA
Nives Orešnik
Nives lahko podprete tudi na Facebooku. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Nives je Slovenijo zapustila preteklo sredo, ko je odletela proti Ordosu z zagrebškega letališča. Za njo so že prva nezgoda z izgubljenim delom prtljage, prvi izbori in otvoritvena slovesnost, ki se je končala pred nekaj urami. Lepotice je že takoj na začetku pričakal spektakel pred večtisočglavo množico na stadionu.

Nives se je skupaj s preostalimi dekleti spustila po bleščečih stopnicah v svetlih oblekah. Med samo prireditvijo so se zbranim pokazale še v večernih oblekah z modrimi šali okoli vratu in za konec v modrih, belih ali rumenih mongolskih tradicionalnih oblekah.

A ne samo dekleta, ampak tudi plesalci v tradicionalnih mongolskih kostumih, telovadci, kitajski popevkarji - vsi so poskrbeli za nepozabni uvod v mesec dni lepote, ki ga gostijo na svojih tleh. Manjkali nista niti mis sveta leta 2007 Zilin in organizatorka izbora za mis sveta Julija Morley. "Ordos je edinstven in lep. Je prostor, kamor lahko prideš in preživiš svoje poletje," je dejala Morleyjeva.

Boj za izbor najlepših, najspretnejših in najbolj talentiranih se je tako šele začel. Znane so prve četrtfinalistke. Slovenska predstavnica ni bila uspešna na predstavitvi svojih talentov, prav tako ni dosegla vidnejšega rezultata na izboru modelov za kitajsko podjetje kašmirja. Izmaknila pa se ji je tudi uvrstitev med najboljših 24 na izboru za mis talenta. Spomnimo: Nives se je predstavila s plesom. Precej bolje pa ji kaže na glasovanju, ki poteka prek družabnega omrežja Facebook. V glasovanju lahko sodelujete tudi vi. Vse, kar morate storiti, je, da za lepotico pod fotografijo kliknete "všeč".

Spodaj si lahko ogledate nekaj fotografij s priprav na slovesnost ob odprtju in iz same slovesnosti.