Vietnamka Phuong Khanh Nguyen je nova mis Zemlje. Foto: EPA
Vietnamka Phuong Khanh Nguyen je nova mis Zemlje. Foto: EPA
Danijela Burjan se je uvrstila med 12 finalistk, kar je najboljša slovenska uvrstitev na tekmovanju. Foto: Instagram Miss Earth Slovenije

23-letna študentka veterine iz Zreč je poskrbela za najboljšo uvrstitev Slovenije na svetovnem izboru Miss Earth, ki se ga Slovenija udeležuje od leta 2007. Burjanova je tako izboljšala uvrstitev Rebecce Kim Lekše iz leta 2011, ta je bila izbrana med najlepših 16.

Milenijci in družbena omrežja
Za naslov mis Zemlje, tekmovanje ima ekološko noto, se je potegovalo 86 deklet, zmagala pa je 23-letna študentka marketinga iz Vietnama, žirijo je osvojila ne le z lepoto, temveč tudi s svojo močno okoljsko ozaveščenostjo.

Zmagovalka je na vprašanje, kaj je največja težava njene generacije, odgovorila: "Velika težava nas milenijcev je naša nevednost. Na voljo imamo toliko tehnologije, uporabljamo pa jo le za družbena omrežja, skrbimo le sami zase. Moramo se vprašati, kaj se dogaja našemu planetu, in moramo posredovati, že majhne stvari lahko spremenijo svet."

Miss Earth skupaj z Miss World, Miss Universe in Miss International velja za eno od štirih največjih in najbolj uveljavljenih lepotnih tekmovanj na svetu.

Zanimivost tega lepotnega projekta so tudi prioritete, ki so namenjene predvsem opozarjanju na varstvo narave, ekološke vrednote, varstvo okolja, zdravo življenje, nove do okolja prijazne energije, ekološko prehrano ter druge pereče aktualne težave, povezane z našim planetom.