Strokovno žirijo je najbolj prepričala Danijela Burjan iz Zreč, ki bo oktobra dopolnila 23 let. Foto: Šimen Zupančič
Strokovno žirijo je najbolj prepričala Danijela Burjan iz Zreč, ki bo oktobra dopolnila 23 let. Foto: Šimen Zupančič
miss earth
23-letna Štajerka Danijela Burjan študira na Fakulteti za veterino, poleg tega pa se ukvarja z glasbo. Foto: Miss Earth Slovenija

Za naslov Miss Earth Slovenija in uvrstitev na mednarodni izbor lepotnega tekmovanja, ki skupaj z Miss World, Miss Universe in Miss International velja za eno od štirih največjih in najbolj uveljavljenih lepotnih tekmovanj na svetu, se je potegovalo 11 Slovenk.

Strokovno žirijo je najbolj prepričala Danijela Burjan iz Zreč, ki bo oktobra dopolnila 23 let. Štajerka sicer študira na Fakulteti za veterino v Ljubljani in pravi, da je njena največja želja, da bi se v prihodnosti ukvarjala z zdravljenjem velikih živali, kot so konji in govedo.

Finalistke tekmovanja, ki ima ekološko noto, so eno od oblek oblikovale same, pri tem pa so reciklirale različne materiale. Zmagovalka si je omislila kreacijo iz perja in CD-jev. Slednje je uporabila tudi zato, ker se ukvarja z glasbo. Pri oblikovanju je dekletom pomagala slovenska oblikovalka Mirijam Bernard, ki je sicer poskrbela tudi za druga oblačila kandidatk.

Na finalnem izboru so naslove podelili tudi trem spremljevalkam. Prva spremljevalka je postala Ljubljančanka Kaja Jokič, druga Nika Kara, ki prav tako prihaja iz Ljubljane, tretja spremljevalka pa je postala Sandra Zulić iz Kopra.

Dekleta potujejo na Filipine, v Ekvador in Francijo
Zmagovalka in dve spremljevalki bodo Slovenijo zastopale na mednarodnih tekmovanjih – Danijela Burjan se bo tako udeležila svetovnega izbora Miss Earth, ki bo 4. novembra potekal v filipinskem glavnem mestu Manila, prva spremljevalka Kaja Jokić bo prihodnje leto Slovenijo zastopala na Miss Beauty v Ekvadorju, druga spremljevalka Nika Kar pa bo sodelovala na svetovnem izboru Miss Super Talent, ki bo prihodnji mesec v Parizu.

Nika Burjan je krono prejela od lanskoletne zmagovalke slovenskega izbora, Postojnčanke Sare Gavranič, mednarodni laskavi naziv, ki se podeljuje od leta 2011, pa bo bodoča zmagovalka prejela od lanskoletne Miss Earth, Filipinke Karen Ibasco.