K mistru Bojanu se je stisnila tudi TV-voditeljica Jasna Kuljaj, ki se v petek vrača na male zaslone z oddajo Na zdravje! Foto: Prireditelj
K mistru Bojanu se je stisnila tudi TV-voditeljica Jasna Kuljaj, ki se v petek vrača na male zaslone z oddajo Na zdravje! Foto: Prireditelj

V Kozani v Goriških brdih so se namreč prepletli okusi nekaterih najbolj priznanih slovenskih vin in cvet slovenske lepote. Oblačila dveh butikov so predstavila sama znana imena slovenskega modnega sveta - Marika Savšek, mis universe Slovenije 2010, Anamarija Avbelj, mis universe Slovenije 2008, manekenka Iryna Osypenko, Nadiya Bychkova, vrhunska manekenka in plesalka, in Miša Margan, protagonistka resničnostnega šova Sanjska ženska.

Na veselje predstavnic nežnejšega spola pa so navduševali sami "okronani" slovenski mistri - lanski Peter Klinc in še aktualna, Bojan Ilijanič, mister Slovenije za mistra universe, in Marko Janko, mister Slovenije za mistra international. Dogodek, na katerega so prišli mnogi ugledni primorski gospodarstveniki in politiki, je povezoval vsestranski Erik Ferfolja.

Modni izhodi so bili nekaj posebnega. Ob vsakem se je namreč predstavila po ena vinska klet, ki sodi med najbolj kakovostne pri nas in v tujini. Ob koncu vsake modne zgodbe so bili modeli postreženi z vrhunskim vinom in pod soji žarometov elegantno nazdravili s predstavnikom vinske kleti, kjer je rujna kapljica nastala.