Po Športniku leta si je Dejan prislužil še naziv Slovenec leta. Foto: MMC RTV SLO
Po Športniku leta si je Dejan prislužil še naziv Slovenec leta. Foto: MMC RTV SLO

Uspešni slovenski boksar je tako zbral največ glasov bralk in bralcev priljubljenega slovenskega tednika ter tako premagal druge kandidate za letošnji naslov, ki so bili: Ivo Boscarol, Peter Bossman, Janez Hočevar – Rifle, Spomenka Hribar, Matjaž Kek, Rajko Kenda, Robert Kranjec, Petra Majdič, Petra Matos, Tina Maze, Mitja Petkovšek, Boris Pahor, Borut Pahor, Rado Pezdir, Andrej Rozman - Roza, Mojmir Sepe, Robert Štaba, Dubravka Tomšič Srebotnjak in dr. Danilo Türk.

Priznanje je v imenu vseh slovenskih gasilcev na odru prevzela enota PDG Šmarje - Sap, ki je lani pomagala pri najhuši prometni nesreči na slovenskih cestah - pri verižnem trčenju na dolenjski avtocesti, izkazali pa so se tudi pri pomoči ob hudih septembrskih poplavah. Letos so prvič podelili tudi trofejo Jureta Robiča, slovenskega ekstremnega kolesarja, ki je lani tragično umrl v prometni nesreči med treningom. Dobil jo je njegov kolega Marko Baloh zaradi velikih uspehov v svoji športni disciplini.

Največkrat je zmagal Milan Kučan
Program so povezovali Simona Vodopivec-Franko, Maja Martina Merljak, Marjan Bunič, Tone Fornezzi in s posebnimi učinki Martin Žvelc. Posebna gosta prireditve sta bila župan Kamnika Marjan Šarec in župan Pirana Peter Bossman. Nastopili so tudi številni glasbeni gostje - Helena Blagne, Tomaž Domicelj, Maja Keuc, Rock Partyzani, Alenka Gotar, Ansambel Spev in drugi.

Naslov Slovenec leta si je kot prvi leta 1988 prislužil Janez Stanovnik, sledili pa so mu Milan Kučan (kar trinajstkrat), Janez Drnovšek, Davo Karničar, Srečko Katanec, msgn. Alojzij Uran, Borut Pahor, Danilo Türk (dvakrat) in lani Petra Majdič.