Kdo se je ujel v skrito kamero Francija Keka?

Z današnjim dnem se na spored vrača oddaja Nedeljsko popoldne, obenem pa bo na malih zaslonih po dveh desetletjih spet Franci Kek, ki bo mimoidoče znova skušal spraviti v zadrego s svojo skrito kamero. V oddaji bo stalna rubrika – legendarni Kek je namreč posnel kar 14 novih epizod.

Rubrika praznuje 20 let, saj je bila prvič za Televizijo Slovenija posneta januarja 2003, in sicer za nedeljsko oddajo TLP. Doslej je Kek posnel že 160 skritih kamer, v katere je vpletel približno 20.000 ljudi, od katerih jih je bilo približno 2500 vključenih v končni izdelek. V oddaji Dobro jutro je pred kratkim poudaril, da je težko priti do dobrih posnetkov ali pa se zaplete pri dovoljenjih. Predvajajo namreč samo tiste posnetke, za katere so udeleženci odobrili objavo.

Kot je dejal, k sreči ne prepoznajo vsi takoj njegovega obraza in namenov. "Res pa je, da moram biti dlje na terenu. Za štiriminutno oddajo porabim nekje štiri ure. Ugotovil sem, da me mlajši slabše poznajo, zato so zdaj oni moje glavne stranke. Starejši pa imajo več časa," je dodal. Pojasnil je, da so pred dvema desetletjema najbolj uspele tiste oddaje, v katerih je hodil od hiše do hiše, recimo ko je ljudem dejal, da napeljuje optični kabel, zdaj pa potrebuje predvsem velik pretok ljudi, ki ga omogoča ulica.

Nedeljsko popoldne tudi v znamenju Popevke

Bernarda in Jože bosta v tokratni oddaji gostila letošnjega zmagovalca Popevke Nina Ošlaka, ki bo zmagovalno pesem Med nama predstavil tudi na glasbenem odru. Pridružili se mu bosta še voditeljici festivala Helena Blagne in Raiven, ki sta pripravili skupno pesem Ikona.

V goste prihajata še Marjana Grčman in Irena Shyama Hlebš, voditeljici oddaje Na lepše, ki se v osveženi podobi vrača na televizijske zaslone. Za naslov zmagovalke oddaje se bosta v zabavnih igrah tokrat pomerili igralka Lara Jankovič in operna pevka Irena Yebuah Tiran, ki skupaj nastopata v gledališki predstavi Vročica.