Slakonja je s svojim šovom navdušil - vsaj večino gledalcev. Foto: RTV SLO
Slakonja je s svojim šovom navdušil - vsaj večino gledalcev. Foto: RTV SLO
Med člani žirije je najbolj prepričal 'slovenski Simon Cowell' Jonas Ž. Foto: MMC RTV SLO
Slavje po razglasitvi. Foto: RTV SLO

Morda so imeli MMC-jevi uporabniki v svojih komentarjih še najmanj povedati o osmih kandidatih, ki so se v nedeljo predstavili v prvi oddaji.


Malo pohval, malo obžalovanja nad izpadom prve predstavljene kandidatke in precej več komentarjev na videz - tako tekmovalcev kot tudi sodnikov (plus za Jonasovega brivca, minus za Raayevega frizerja) in celo "hostes", ki sta spremljali Klemna.
"Vsi kandidati so res zelo povprečni, niti eden ni pokazal nekega presežka. Od kandidatov, ki so napredovali v naslednji krog, je vsekakor najboljši Klemen. Tudi Brina še je dokaj ok, medtem ko je Nadija precej fušala, da ne govorim o Aljošu. Upam, da v naslednjih oddajah slišimo kaj boljšega," meni uporabnik kammos.

"Boljši od tekmovalcev"
Da bi bilo na Evrovizijo še najpametneje poslati kar multitalenta Slakonjo, se je strinjala velika večina komentatorjev. "Sicer je bil pa pevski nastop Klemna Slakonje presežek. Kakšen izbor je to, če je voditelj boljši in prepričljivejši pevec, kot (vsaj za zdaj) vsi nastopajoči?!" se je spraševal fotko.

anthony100: "Vsa čast Slakonja, imitacija Bona Voxa - par excellence. Svetovni nivo ... pravzaprav te je škoda za to našo malo Slovenijo."

V nekaj urah po koncu prve oddaje je nemudoma po družabnih omrežjih zaokrožil videoposnetek Klemna kot Bona, slovenski filmski distributer Karantanija Cinemas pa je ob objavi na Facebooku zapisal: "Kot vedno, podpiramo Klemna Slakonjo na njegovi poti na evrovizijo. Saj tekmuje, ne?"

Mnoge je kar malce (v dobrem smislu) tudi presenetila velikopotezna, bleščeča in moderna (skratka, še bolj direktno, komercialna) produkcija. "Oddaja je bila res bomba, pohvale nacionalki. Slakonja oz. Bono pa svetovn, besedilo pesmi izjemno, Klemen legenda. Tudi kanditati, scena in sodniki dobri, Jonas je itak car," je zgostil svoje misli uporabnik Senna-Maze 28.