Bi jih prepoznali? Foto: Luka Kaše
Bi jih prepoznali? Foto: Luka Kaše
Big Foot Mama
Fantje so dejali, da v prihodnosti ne računajo več na tujino, saj mislijo, da bi se za to morali odločiti že prej. Foto: MMC RTV SLO/ P. S.

"Komaj čakamo. Jaz ga še nisem videl v celoti, videl sem le neke obrise in moram reči, da je zelo zanimiv in zelo pester," je za Skočir MMC razkril po njihovem zadnjem študentskem nastopu na Brucu 2010.

S filmom, ki se bo imenoval Tist' dan v tednu, želi skupina oboževalcem pokazati nekoliko več sebe, jim ponuditi pogled v dogajanje, ki ga do zdaj niso mogli spremljati - priprave na koncerte, vaje, snemanja in tudi zaodrje. V filmu je tudi nekaj cenzure, je septembra povedal kitarist skupine Daniel, "saj mora nekaj ostati tudi zanje" ...

Gre za film z resničnimi vsebinami, tako arhivskimi kot aktualnimi, zadnjih dveh let, ko je Big Foot Mamo na koncertih spremljala ekipa Benjamin produkcije, predstavlja pa dejanski svet rock'n'roll benda, ki deluje na slovenskih tleh že 20 let.

Tist' dan v tednu si bo mogoče po premieri ogledati še v nekaterih kinematografih.

Študenti pridejo predvsem na koncert
Skupina, ki je 14. septembra s torto praznovala 20 let, odkar je odigrala svoj prvi koncert, se rada vrača predvsem pred študentske vrste. Kot je razložil Grega, dobijo od študentov vedno zelo dober odziv: "Zelo dober 'feedback' ljudi. Ljudje vedo, zakaj pridejo. Ne pridejo se zabavat, v prvi vrsti pridejo na koncert. Zabava je potem prisotna naprej. Všeč mi je, ko ljudje pridejo poslušat 'muziko'. Ne pridejo pit alkohola in 'ga bluzit', ampak pridejo zaradi 'muzike'."

Od nastopa na Gimnaziji Šentvid v Ljubljani do polne Hale Tivoli in Križank pa so Grega Skočir, Alen Steržaj, Daniel Gregorič, Jože Habula in Zoran Čalić igrali že na številnih študentskih žurih. MMC je zanimalo, ali menijo, da se morda že prepogosto pojavljajo na njih? "Niti ne toliko. Gremo na tistih par študentskih žurov na leto, ampak ti so tako in tako po vsej Sloveniji. Konec koncev so študenti zdrava publika in tu nimaš česa izgubiti," je prepričan Skočir.

Poleg filma, ki bo premierno na ogled 24. novembra v Kinu Šiška, so člani zasedbe poskrbeli tudi za novi singel – Pot iz trnja, ki je že zakrožil po spletu in radijskih postajah. Omenjeni singel pa je že napoved novega albuma, ki naj bi izšel prihodnje leto.