Iris Mulej je postala mis Slovenije za leto 2006 in bo Slovenijo zastopala na tekmovanju za mis sveta 30. septembra v Varšavi. Foto:
Iris Mulej je postala mis Slovenije za leto 2006 in bo Slovenijo zastopala na tekmovanju za mis sveta 30. septembra v Varšavi. Foto:
Tekmovalke so skupaj tudi zapele. Foto: RTV SLO
Sanja Grohar
Sanja Grohar se je poslovila od naslova. Zdaj želi uspeti v pevski karieri. Foto: Sanja Grohar

V portoroškem Avditoriju so izbrali mis Slovenije za leto 2006. Lanska zmagovalka Sanja Grohar je krono nadela svoji naslednici Iris Mulej.

Letos so na izboru za mis Slovenije sodelovali tudi gledalci, ki so lahko za svojo favoritinjo glasovali po stacionarnih telefonih in s pošiljanjem SMS-sporočil. Žirija in gledalci so za prvo spremljevalko izbrali iz Mavčič, za drugo spremljevalko pa Vanjo Ivanovič z Vrhnike.

Mis tega, mis onega ...
Gledalci so lahko za najlepšo glasovali tudi prek spleta in tako naslov mis interneta podelili Kristini Kuhelj iz Grosupljega. Mis televotinga oziroma telefonskega glasovanja je postala Tamara Pavlovič iz Cerkelj ob Krki. Katarina Jurkovič pa je poleg naslova prve spremljevalke prejela še naslov mis simpatičnosti in mis Ona.

V finalu je nastopilo 12 tekmovalk, starih od 18 do 24 let. Letošnje finalistke so bile Mariborčanke Martina Cvetežar, Maja Žižek in Amani Eljan, Marina Bionda iz Postojne, Katarina Jurkovič iz Mavčič, Vanja Ivanovič z Vrhnike, Iris Mulej iz Podgrada, Ines Katlak iz Izole, Kristina Kuhelj iz Grosupljega, Katja Gaiser s Ptujske Gore, Tamara Pavlovič iz Cerkelj ob Krki in Sanda Lukavica iz Krškega.

Zmagovalka Iris Mulej iz Podgrada bo nastopila na izboru za mis sveta 2006, ki bo letos potekal 30. septembra na Poljskem.

Prireditev v Avditoriju sta vodila Stojan Auer in nekdanja mis Slovenije Miša Novak, ki že nekaj let živi s svojim izbrancem v Grčiji. Plavolaska se je pošalila, da malo glamurja, ki spremlja tako prireditev, ne škodi, saj je večinoma zaposlena v podjetju Delo in družina d. o. o. Ker je bil letošnji izbor za mis Slovenije že 15. po vrsti, so organizatorji povabili k sodelovanju vse dozdajšnje misice. Na oder so tako prišle vse z izjemo Nataše Abram, Metke Albreht in Janje Zupan.

Kdo je Iris Mulej?
Rodila se je 19. 6. 1981 v Podgradu pri Ilirski Bistrici, trenutno pa živi v Ljubljani. Za sabo ima udeležbo na sedmih lepotnih tekmovanjih, kot piše na njeni spletni strani, pa ji največ pomeni naziv mis Universe Slovenije 2002, ki jo je popeljal na svetovno tekmovanje mis Universe 2002 v Puerto Rico. Tam so jo izbrali za mis best figure.