Uveljavila se je tudi kot stilistka in modna oblikovalka. Foto: RTV SLO
Uveljavila se je tudi kot stilistka in modna oblikovalka. Foto: RTV SLO
Iris Mulej in Jure Zorčič
Po predaji krone bo verjetno imela več časa tudi za svojo ljubezen, športnega novinarja Jureta. Foto: RTV SLO/K. S.

V kratkem telefonskem intervjuju, v katerem je odgovarjala kar iz kabine za pomerjanje oblek, je 25-letnica iz Podgrada pri Ilirski Bistrici zatrdila, da je kot mis Slovenije preživela super leto.

Temnolasa lepotica je prepričana, da je naziv izvrstno izkoristila, saj je imela dan za dnem dela do vrha glave. "Koliko naziv pomaga, je odvisno od same posameznice, poklonjeno ni nobeni nič," je dejala.

Po uspeh v ZDA
Iris, ki je pred tem osvojila že vrsto lepotnih naslovov, med drugim je postala tudi mis Hawaiian Tropic in mis Universe, je že nekaj časa v "nizkem štartu" za odhod v ZDA, najprej pa mora urediti vse zadeve doma. V obljubljeni deželi, kamor se za začetek odpravlja za teden do dva, bo obiskovala avdicije in castinge. "Modne agencije so me same povabila, kar si štejem v veliko čast, saj to pomeni, da sem jim padla v oči," je bila samozavestna Iris. Nato se bo vrnila v domovino in upala na ugodno ponudbo iz tujine.

Katera izmed 12 ji je padla v oči?
Iris kot aktualni mis Slovenije pripada čast, da je ena izmed članov žirije, ki bo v soboto na Gospodarskem razstavišču izbrala novo najlepšo Slovenko. Iris o imenih svojih favoritk seveda ne sme govoriti, z dekleti se ne sme niti družiti. Spoznala jih je le na polfinalu, kjer so žirantje s kandidatkami opravili razgovore.

In še njen nasvet novookronani lepotici? "To bo njeno leto, zato ji polagam na srce, da ga čim bolje izkoristi. Poskusi naj si ustvariti dober imidž, da si bo tako dobro tlakovala pot za nadaljnjo kariero."

A. P.