Dedek Mraz je izpod Triglava prišel v Ljubljano. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Dedek Mraz je izpod Triglava prišel v Ljubljano. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Dedek Mraz je otroke in odrasle pozdravil na tradicionalni poti s postanki pred Mestno hišo ter na Prešernovem in Novem trgu. Njegov sprevod je potekal od Brega čez Čevljarski most do Mestnega trga. Potem pa po Stritarjevi ulici do Prešernovega trga, po Wolfovi ulici do Kongresnega trga in naprej do Novega trga.

V sklopu Decembra v Ljubljani na Kongresnem trgu stoji tudi koča Dedka Mraza, kjer otroke vsak dan do konca leta zabavata škrata, od danes do sobote pa jih bo v koči sprejel tudi Dedek Mraz.

V Ljubljani praznično dogajanje sicer poteka že ves december. Obiskovalci lahko obiščejo praznični sejem na različnih lokacijah v središču mesta, na vogalu Trubarjeve in pri Filipovem dvorcu pa poslušajo Lajnarje. Pestro je tudi koncertno dogajanje.

Dedek Mraz bo imel še veliko postankov

Pestro praznično dogajanje je na sporedu tudi v Mariboru. Obiskovalci se lahko odpravijo na božično tržnico na Glavnem trgu ali na Pot po Čarobni galeriji, ki po mestnih ulicah in trgih vodi do različnih fototočk. V štajerski prestolnici bo tudi več koncertov, Dedek Mraz pa se bo v mestu oglasil v četrtek. Dobri mož bo nato pot nadaljeval do Kranja, kjer bo otroke obiskal v petek, v soboto pa se bo ustavil tudi v Kopru.