Jakov Fak bo po novem na prstancu nosil poročni prstan. Foto: Instagram/Jakov Fak
Jakov Fak bo po novem na prstancu nosil poročni prstan. Foto: Instagram/Jakov Fak

Biatlonec, ki se je rodil na Hrvaškem, a že vrsto let zastopa slovenske barve, je nekaj fotografij srečnega dogodka objavil na družbenih omrežjih. Pod fotografije je v angleščini zapisal citat iz 1. pisma Korinčanom o ljubezni, ki je "potrpežljiva in prijazna". Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva je ljubezen, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, ni brezobzirna, ne išče svojega, ne da se razdražiti, ne misli hudega. Ne veseli se krivice, veseli pa se resnice. Vse prenaša, vse veruje, vse upa, vse prestane. Ljubezen nikoli ne mine."

30-letni Jakov, ki je otroštvo preživel v Mrkopalju v Gorskem Kotarju, in njegova Matea, ki prihaja z Reke, sta par že dolgo. Poznata se že od otroških let, saj je Matea preživljala poletne počitnice pri dedku in babici v Mrkopalju. Avgusta leta 2016 se jima je rodila tudi hči Mila, družina pa si je nov dom našla v Lescah pri Bledu.

"Pred osmimi leti sem prišel v Slovenijo z namenom, da si tu zgradim prihodnost. Osem let pozneje tu raste hiša. Moja življenjska zgodba se lepo gradi. Hčerka Mila bo kmalu dobila svoj dom. Vesel sem, da bo to na prelepem Gorenjskem. Upam, da me bodo Gorenjci lepo sprejeli, se pa tudi sam že počutim kot Gorenjec. Res sem šokiran, kako je hiša v moji odsotnosti zrasla," je dejal Fak po prihodu iz Pjongčanga, ko je presenečen ugotovil, da njihova montažna hiša že stoji.