Košir je dejal, da je počaščen, da so po njem poimenovali progo. Foto: RTC Krvavec
Košir je dejal, da je počaščen, da so po njem poimenovali progo. Foto: RTC Krvavec

Srednje zahtevna proga je namenjena vsem obiskovalcem Krvavca, na shemi smučišča pa je pod številko 17a obarvana rdeče. Poleg tega, da bo dodatna proga predstavljala več terena za smučanje, je namenjena tudi tekmovalcem za treninge in bo tako lahko dozdajšnji poligon za treninge redno odprt za druge obiskovalce.

Proga omogoča ekstremne zavoje. Foto: RTC Krvavec
Proga omogoča ekstremne zavoje. Foto: RTC Krvavec

47-letni Košir je v svoji karieri nanizal vrsto odličnih uspehov na tekmah svetovnega pokala, pri RTC-ju Krvavec pa si želijo, da bi nova proga pomagala tudi mlajšim generacijam do kar najboljših izidov tako na državnih tekmovanjih, ki se izvajajo na Krvavcu kot na vsakodnevnih treningih.

"Rad bi povedal, da sem izjemno vesel in ponosen, da sem dobil to čast, da je proga dobila moje ime. Tega resnično nisem pričakoval, saj je bila za zdaj to praksa le v tujini," je ob odprtju proge povedal Košir.

"Velika zahvala gre v prvi vrsti ekipi Krvavca, da so se kot prvi v Sloveniji spomnili na to. Izjemno me pa tudi veseli, da je danes tukaj z mano moj sin, da vidi, v kakšno veselje in čast mi je današnje odprtje."

Lepa in kar zahtevna proga

Glede samega terena je nekdanji smučar povedal, da je izjemno lep in kar zahteven. "Treba se ga je lotiti s pravilnim tehničnim smučanjem, vseeno pa je to proga, ki omogoča ekstremne zavoje za tiste prave smučarske navdušence," je dodal.

Investicija je bila vredna 250.000 evrov, v prihodnje pa si RTC Krvavec kot partnerski vadbeni center slovenske smučarske zveze želi, da se vadbene površine za alpsko smučanje umestijo v razvid javnih športnih objektov, da bi bilo na ta način mogoče sofinanciranje iz javnih sredstev.