Jelena v prostem času rada bere, kolesari in hodi na Šmarno goro. Foto: Robert Baron
Jelena v prostem času rada bere, kolesari in hodi na Šmarno goro. Foto: Robert Baron
Jelena Aščić o svojih začetkih

Že naslednji dan je poklicala odgovornega urednika, podpisanega pod oddajo, in mu razložila, da bi rada vodila Poročila. Čeprav ni takoj zasedla mesta voditelja, pa se je vseeno odločila za delo na RTV-ju in nekaj let pozneje se lahko pohvali tudi s tem.

Preberite si tudi o Jasmini Jamnik:
Mlada in lepa voditeljica Poročil




Čeprav se je v novinarstvu znašla bolj po naključju, tega poklica ne namerava zapustiti: "Zdi se mi, da še nisem vsega dosegla." Sicer pa pravi, da dela novinarja na terenu in voditelja ne more primerjati, pri tem pa je še povedala, da tako v voditeljstvu kot v delu novinarja uživa.

Jelena je študirala primerjalno književnost, zato je njen hobi skoraj samoumeven: "Zelo rada berem knjige, pa hodim na Šmarno goro, kolesarim ..."

Katera je najpomembnejša lastnost voditelja informativne oddaje? Poglejte v priloženem videointervjuju.

Predstavljamo voditeljske zvezde

Na MMC-ju bomo vsak teden predstavili po eno voditeljico ali voditelja dnevnoinformativnih oddaj. Čeprav so vam voditeljski obrazi na prvi pogled znani, se o njihovem življenju ve malo. Če vas zanimajo drobni utrinki iz življenja voditeljic in voditeljev dnevnoinformativnih oddaj, spremljajte našo spletno stran. Le kdo bo za MMC spregovoril prihodnjič?

T. K.

Jelena Aščić o svojih začetkih