S takšnim pustnim kostumom gotovo ne boste razočarali ... Foto: EPA
S takšnim pustnim kostumom gotovo ne boste razočarali ... Foto: EPA
Ste bolj 'grozljivo' razpoloženi? Foto: EPA
Za en večer se lahko prelevite v znano osebnost ... Foto: EPA
Pust
Najbolj množično pustovanje v torek bo gotovo tisto v študentskem naselju v Rožni dolini. Foto: Študentski svet stanovalcev

Cvetličarna se bo na pustno soboto prelevila v živahen pisan kraj, kjer ne veljajo več zakoni mesta, ampak zakoni karnevala, so zapisali v klubu. Na oblast bodo postavili gospoda Pusta, ki bo vladal vsem maskam in jim dovolil zganjati norčije. Za plesni ritem bodo poskrbeli RDYO DJs in zamešali discouspešnice z elektro ritmi. Cela Cvetličarna se bo obrnila na glavo. "Pridite plesat po stropu z nami," vabijo.

V Gali Hali na Metelkovi bo na sporedu že tradicionalno sobotno pustno popotovanje po sledeh slovenske popevke, ki ga bodo tokrat pripravili Udo Brenner, Funkenstein in Boo. Zimzelene melodije bodo na jedilniku za sobotni pustni poobedek, kjer se boste lahko naplesali in obrabili svoje glasilke ob prepevanju legend slovenske glasbe, kot so Pepel in kri, Marjana Deržaj, Majda Sepe, Sonja Gabršček, Janko Ropret, Berta Ambrož, Hazard, Bele vrane, Rafko Irgolič, Elda Viler, Oto Pestner, Neca Falk, Tomaž Domicelj, Ježek, Eva Sršen…

V InBoxu boste lahko doživeli vzdušje klubskih zabav Defected In The House z izvirnim okrasjem. V premierni karnevalski izdaji vas bosta razgibala Junior Jack in Kid Creme. "Pozor! Maske plešejo ceneje!" so zapisali organizatorji.

V Klubu K4 bodo priredili Pustni smetnjak, osrednje ime bo Jackson and his Computer Band. To bo že 3. tradicionalno pustošenje ob ritmu intergalaktičnega kolaža tehna, funka in elektra.

Tako kot vsako leto bodo "noro pustovanje" priredili v Klubu KMŠ v Ljubljani. Podelili bodo tudi nagrade za najboljše maske, zato pustite prosto pot svoji domišljiji in nas presenetite z najbolj odštekano masko, so uapisali v klubu. Za miganje raznovrstnih mask po plesišču bo s svojim glasbenim izborom skrbel DJ Yoco.

RoofTOP Carneval bodo priredili v klubu Top. "Nadenite si masko in se prepustite ritmom svetovne glasbene klubske scene, začinjene z modernimi priredbami legendarnih hitov," vabijo organizatorji.

Salsa na pustno soboto? Zakaj pa ne! "Pomagajmo s salso pregnati zimo in da bo bolj držalo, zaplešimo še disco," so zapisali organizatorji pustne zabave na Gospodarskem razstavišču, kjer se bodo pustne šeme lahko naplesale na dveh različnih plesiščih in se zabavale ob show programu.

Za tiste, ki vam pustno rajanje ne diši, bi si pa vseeno radi popestrili sobotni večer, bodo v Cankarjevem domu koncertirali Dan D, v Menzi pri koritu bodo nastopili italijanski postroskerji Ronin, v Ortu pa lahko ujamete zasedbo Tribute 2 Love v "izštekani" različici.

Živahno tudi na pustni torek
V KMŠ-ju bo nor tudi pustni torek. Takrat bo za zabavo s svojim glasbenim izborom skrbel DJ Kolaar, hkrati pa vas bo v zgornjem nadstopju zabaval Up Stairs Rock Night z DJ Yocom.

Na pustni torek se bo namesto v četrtek v Kinu Šiška izjemoma zgodil YU GO! večer. Svetega pustnega duha bodo namreč v Katedrali Kina Šiška blagoslavljali notorični reški rock provokatorji LET 3, ministriralI pa jim bodo njihovi reški dekliški novovalovski podmladek Larve in ljubljanski stoner rockerji Carnaval.

Na pustni torek bodo v Gali Hali priredili "zajebantski" večer Pump up the Jam, tokrat preimenovan v Pump up the pust, ki bo pred počitkom še zadnjič letos udaril na plano ob vrhuncu pustnega karnevala. Za vse naveličance nad discopustnimi rajanji, se večer, ki se pojavlja zgolj ob specialnih priložnostih, vrača z diskotečno glasbo preloma osemdesetih v devetdeseta: Army Of Lovers, Dj Bobo, Dr. Alban, Leila K, Snap!, Mr. President, E-Rotic, La Bouche, Technotronic, Black Box, Inner City, Haddaway, Yazz, Prodigy, 2Unlimited, Rednex, Corona, S'Express, Crystal Waters, Ice Mc, M/A/R/R/S, Captain Hollywood Project ... Za glasbo skrbi UltraFoXXX.

Že 10. tradicionalno študentsko pustovanje se bo v torek zgodilo pod šotorom v študentskem naselju v Rožni dolini. Nastopili bodo MI2, Rock Partyzani, Fauš Dur, Jukebox, Nove konzerve in izvajalec presenečenja. Program bo povezoval stand-up komik Vid Valič.