Kdo se bo zlatih kipcev veselil letos, bo znano 7. junija. Foto: MMC RTV SLO
Kdo se bo zlatih kipcev veselil letos, bo znano 7. junija. Foto: MMC RTV SLO

Tudi letos bo podeljenih šest strokovnih viktorjev, ki jih izbirajo mnenjski voditelji, člani Akademije Viktor.

V kategoriji zabavna in igrana TV-oddaja so nominirane oddaje Dobro jutro, Dobra ura in Moja Slovenija, za voditelja zabavne TV-oddaje so nominirani Klemen Slakonja, Peter Poles in Mario Galunič, za obetavno medijska osebnost Anže Zevnik, Ana Žontar Kristanc in Nina Košorok, za informativna TV-oddaja so nominirani Odmevi, 24 ur in Dnevnik, za voditelja informativne oddaje pa Slavko Bobovnik, Igor E. Bergant in Rosvita Pesek. Zadnja kategorija je otroška in mladinska TV-oddaja, kjer so nominirane Male sive celice, Ribič Pepe in Firbcologi.

Viktorje 2013 bo neposredno prenašala TV Slovenija, in sicer v soboto, 7. junija, ob 19.55.

Podelili bodo tudi šest viktorjev popularnosti, ki jih je tudi letos izbirala širša javnost z različnimi načini glasovanja. V kategoriji TV-osebnost so največ glasov prejeli Klemen Slakonja, Slavko Bobovnik in Vid Valič, v kategoriji TV-oddaja Vid in Pero šov, Odmevi in Moja Slovenija, v kategoriji spletna stran 24ur.com, Slorock.si in Planet Siol.net, v kategoriji glasbeni izvajalec Modrijani, Tanja Žagar in Siddharta, v kategoriji radijska postaja Val 202, Radio Center in Radio 1 in v kategoriji radijska osebnost Jože Činč, Denis Avdić in Miro Mutvar.

Posebna pozornost bo tudi letos namenjena viktorju za življenjsko delo. Kdo ga bo dobil, za zdaj ostaja skrivnost. Podelitev kipcev, ki bo tokrat prvič v zgodovini potekala v Mariboru, bo režiral Klemen Dvornik, prenos pa bo na TV Slovenija 1.