To je prvi otrok za slovenskega nogometnega zvezdnika. Foto: Instagram
To je prvi otrok za slovenskega nogometnega zvezdnika. Foto: Instagram

27-letni Kampl je "brez ene sekunde spanca" igral vso tekmo. "Včeraj zvečer sem opolnoči prejel klic svojega dekleta iz 500 kilometrov oddaljenega Solingena, da je otrok na poti," je razlagal Kampl za nemške medije.

"Takoj sem sredi noči odpotoval tja, da sem bil ob 4. uri zjutraj že tam. Mali je privekal na svet ob 8. uri, ob 11. uri pa sem bil že na letalu za Leipzig, ker sem res hotel igrati," je povedal. Srečna starša sta sinu prvorojencu dala ime Jordi Noel.

Kamplov klub RB Leipzig je tekmo proti Wolfsburgu dobil s 4:1. Rdeči biki so pred zadnjim krogom Bundeslige na šestem mestu in si lahko z zmago v Berrlinu v soboto zagotovijo nastop v Evropski ligi tudi v naslednji sezoni.

"Po izpadu iz Evropske lige v Marseillu smo bili vsi na tleh. V zadnjih tednih smo igrali slabo in prav nič ni šlo po načrtih. Kamplu se je zgodil velik dogodek, bil je poln adrenalina in pravilno sem se odločil, da bo začel tekmo. Bil je edini v garderobi, ki je bil pred tekmo pozitivno naravnan," je pojasnil trener Ralph Hassenhüttl, ki je bil eden izmed kandidatov za naslednika Juppa Heynckesa na klopi Bayerna.